BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmirde kontor dolandırıcılarına baskın

İzmir polisi, vergi memurları ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlilerinin katılımıyla İzmir'de 22 işyerinde arama yaptı.

Abone ol

Kontör dolandırıcılığına karşı Türkiye genelinde başlatılan operasyon kapsamında polis, vergi memurları ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlilerinin katılımıyla İzmir'de 22 işyerinde arama yaptı.

Arama sonucunda, işyerlerine toplam 130 bin liralık para cezası uygulandığı, sahte kimlikle telefon hattı çıkararak kontör dolandırıcılığı yaptıkları belirlenen 2 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Vergi Dairesi ve SGK görevlilerinin denetimleri sonucu iş yerlerine, eksiklik ve usulsüzlük nedeniyle toplam 130 bin lira para cezası uygulandığı bildirildi.

İş yerlerinde bazı suçlardan yakalanan 15 kişiden 13'ünün savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı, 2 kişinin sahte kimlikle GSM hattı çıkararak kontör dolandırıcılığı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi. Y.T. (36) ile cep telefonu bayisi N.Y. (33)'nin, sahte kimliklerle GSM hattı çıkardıkları, bu hatlardan aradıkları kişilere kendilerini bir meşrubat firması yetkilisi gibi tanıtıp ''ödül kazandınız'' ya da savcı, polis gibi
tanıtıp ''Ergenekon operasyonunda tutuklanan zanlılarla telefon görüşmeleriniz tespit edildi'' diyerek para veya kontör göndermelerini istedikleri, böylelikle dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan N.Y. ile Y.T., ''Kişisel verilerin usulsüz kullanılması'', ''Suç uydurma'', ''Sahtecilik ve dolandırıcılık'' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.