BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.394,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Darıcalı engellilere bilgisayar kursu

Darıca Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evleri’nde haftanın belirli günlerinde ilçedeki engelli vatandaşlara yönelik bilgisayar kursu başlatıldı.

Abone ol

Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi ile ortak çalışma çerçevesinde hayata geçirilen proje ile birlikte ,belirlenen gün ve saatlerde engelliler merkezine ait özel araçla evlerinden alınan engelli vatandaşlar bilgi evlerine bırakılıyor.

Belirlenen saatlerde bilgisayar kursuna devam eden vatandaşlar daha sonra aynı araçla evlerine geri bırakılıyor. Bilgi evlerinde bilgisayarla ilgili temel bilgiler edinen engelli vatandaşlar aynı zamanda belirli bir saat diliminde internetten faydalanma imkanı da buluyor.

UYGULAMA GENİŞLETİLECEK

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,öğrencilerden sonra engelli vatandaşlarında faydalanmaya başladığı Bilgi Evlerinden ilerleyen günlerde öğrenci velilerinin de faydalanma imkanı bulacağını ifade ederek, “Darıca’da yaşayan vatandaşlarımızın,günümüz dünyasında büyük önem taşıyan kitle iletişim araçlarından azami şekilde istifade etmelerini sağlamak için çalışıyoruz.

3 ayrı noktada açtığımız bilgi evlerimiz bu noktada bizler için hayati önem taşıyor. Yıl sonuna kadar açacağımız iki bilgi eviyle birlikte hizmet ağımızı da genişletmiş olacağız. İnsanlarımızın bu gibi ortamlarda kontrollü bir şekilde bilgi ve becerilerini artırma adına büyük önem taşıyan bu çalışmalarımız halkımızın da teveccühüyle artarak devam edecektir.” diyerek görüşlerini açıkladı.