BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  GÜNCEL

Kırmızı noktalı delil yok oldu!

En önemli delil sayılan 51 nolu DVD'nin içinde çok sayıda bürokratın özel hayatına ilişkin bilgiler yer alıyordu. Ama artık yok!

Abone ol

Emekli Albay Levent Göktaş’ta ele geçirilen ve içinde çok sayıda bürokratın özel hayatına ilişkin bilgilerin yer aldığı 51 No’lu DVD’nin adli emanette kırıldı. Mahkeme davanın en önemli delillerinden birinin kırılmasında sorumluluğu bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İkinci Ergenekon davasında açıklanan ara kararlarında ilginç bir bilgi yer aldı. Önceki gün görülen duruşmada alınan kararlar üye hakim Sedat Sami Haşlıoğlu tarafından açıklandı.

Tutuklu sanıklardan Mustafa Levent Göktaş’a yönelik aramalarda elde edilen ve içeriğinde bazı kişilerle ilgili özel bilgilerin yer aldığı ünlü DVD’nin usulüne uygun olarak korunmaması nedeniyle emanet torbasından çıkarıldığında kırık olduğu anlaşıldı.

Önceki gece açıklanan kararda 51 No’lu DVD’nin zarar görmesine neden olan ilgililer hakkında gereğinin yapılması için Beşiktaş’taki Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi. Göktaş, Ankara’daki bürosunda bulunan DVD’nin kendisine ait olmadığını iddia etmiş ve üzerinde parmak izi araması yapılmasını istemişti. Mahkemenin talebi yerinde bulması üzerine, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Grup Amirliği ekibi 10 Kasım’da DVD’yi inceledi.

DVD’yle ilgili ekspertiz raporunda “Materyal üzerinde gözle yapılan kontrolde gözle görülür biçimde tozlu olduğu, DVD üzerinde kısmi çatlak bulunduğu görülmüştür” denildi. Rapor üzerine, parmak izi incelemesinden vazgeçen mahkeme heyeti, DVD içindeki verilerin kaybolup kaybolmadığının belirlenmesi için TÜBİTAK ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde inceleme yapılmasına karar verdi. İddianame hazırlanana kadar poliste kalan, dava açıldıktan sonra adli emanete teslim edilen DVD’deki çatlağın ne zaman ve nasıl oluştuğu bilinmiyor. Önceki gün açıklanan ara kararda ise ’çatlak DVD’nin kırıldığı anlaşıldı.

‘Suç memura kesilecek’

Davanın avukatlarından Vural Ergül ise DVD’yle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Bu DVD Emniyet İstihbarat Şube tarafından savcılara elden verildi. DVD’nin oluşturulma kayıtlarlarına bakmak istediğimde 3 kez ’iddianameye delildir, gizlidir’ diyerek vermediler. Bu DVD ilk bulunduğunda deforme edildiğine ilişkin bir rapor yoktu. Savcının raporunda da deformasyon ibaresi yok. DVD hakkındaki tartışmalar devam ederken bu DVD kırıldı. Sonuçta kabahat 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yeni yetme memurlara kesilecek. Savcılarda kararttıkları delilden kendilerini kurtarmış olacaklar.”

Levent Göktaş, DVD’nin kendisine ait olmadığını söylemişti. Daha sonra ofisteki aramanın video kayıtları yayınlandı.

DVD'DE MAHREM İLİŞKİLER VAR

DVD’de bazı hakim ve savcıların mahrem ilişkileri yer alıyordu

Emekli Albay Avukat Levent Göktaş’ın Ankara Çankaya’daki ofisin Ergenekon operasyonlarının 10. dalgası sırasında arandı. Göktaş’ın büro ve evinde, 62 CD ve DVD bulundu. Arama tutanağına 51. sırada kaydedilen DVD’de ise bazı 5 bin 763 kişiye ait özel ve kişesel bilgilerin, Başbakan dahil bazı bakanlar ve bürokratlar hakkında da özel ve kişisel bilgilerin, bazı hakim ve savcıların ’mahrem ilişkilerini’ gösteren fotoğraf ve kamera kayıtlarının bulunduğu öne sürülüyor. Gündemi uzun süre meşgul eden DVD’de üst düzey yargı mensupları, siyasetçiler ve birçok gazetecinin fişlendiği de iddia ediliyor.

Göktaş ise sorgusunda söz konusu DVD’nin kendisine ait olmadığını, bürosuna nasıl geldiğini bilmediğini söylemişti. Avukat Levent Göktaş’ın tutuklanmasının ardından avukatı Serdar Öztürk, söz konusu DVD’deki bazı görüntülerin kimler tarafından yapıldığının tespit edilebileceğini belirterek savcılığa başvurdu. Öztürk, bu başvurudan iki gün sonra polis tarafından Ergenekon şüphelisi olarak gözaltına alındı.