BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.432,05
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kırılmadan bükülen telefon yaptılar!

Samsung sonunda bunu da yaptı! Beklenen teknoloji kırılmadan bükülen, 'kağıt telefonu' Samsung tanıttı.

Abone ol

Samsung beklenen teknolojiyi üretti. Kağıt gibi bükelerek kırılmayan yeni akıllı telefon teknolojisi tanıtıldı. 

haberici.20130111020252.jpgKırılmadan bükülebilen led ekran teknolojisi Las Vegas'ta Uluslararası bir konferansta Koreliler tarafından tanıtıldı. Koreli bir firmanın ürettiği bu teknolojinin prototipleri gösterildi. Samsung tarafından kullanılması beklenen bu telefonlar Windows işletim sistemi kullanarak çalışıyor. 

Bu teknoloji Samsung telefonlarında daha önceden kullanılan bir kimyasal sayesinde mümkün oldu. Fakat diğer telefonlarda bu kimyasalın kullanılarak yapıldığı tabakanın üstü cam ekran ile örtülerek sabitlendi. Bu sefer dayanıklı ve yine yeni teknoloji bir plastik tabakayla örtülen  bu kimyasal tabaka bu sayede kolaylıkla şekil değiştirebiliyor. Bükülebilen bu ince tabakanın içindeki başka bir teknoloji ise bu tabakayı telefona çevirmeyi sağlıyor. Aydınlık bir ekran ve yazılımın ekrana aktarılarak telefon olarak kullanılmasını sağlayan bu kimyasal oksijene karşı dirençsiz oldukları için çok kuvvetli ve dikkatli bir şekilde kapatılmaları gerekti. Ekran henüz tamamen katlanamasa da büyük ölçüde bükülebiliyor. 

Samsung bu teknolojiyi daha önce de bir televizyon üzerinde denemiş ve başarılı olmuştu. Ekranı bükülebilen ilk televizyon da Samsung'a aitti.