BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.383,96
HABER /  GÜNCEL

Ertuğrul Kürkçü'den infaz yorumu

Paris'te dün üç Kürt kadının öldürülmesi dünya gündemine bomba gibi düştü. Olayın kim ve kimler tarafından yapıldığı bilinmese de ortak görüş, barış sürecini baltalamaya yönelik olduğu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA-
Tam da İmralı-MİT görüşmeleri başlamışken Paris'te PKK'nın kurucusunun da aralarında bulunduğu 3 Kürt kadının öldürülmesinin yankıları devam ediyor.

Dün konuyla ilgili konuşan BDP milletvekillerinin ortak görüşü, suçu işleyenlerin derin bir yapılanmadan beslendikleriydi. Henüz somut bir bilgiye ulaşamılmamış olan olay konusunda konuşan siyasiler Fransız polisinin yapacağı çalışmalar sonucunda olayın netleşebileceğini düşünüyor.

Konuyla ilgili İnternethaber'e konuşan Ertuğrul Kürkçü de olayın barış sürecini baltalamaya yönelik olduğu görüşünde.

"Ben dün partideki arkadaşlarla görüştüm, olayın mahiyeti hakkında yeterli bir ipucu yok. Gladyo tarafından yapıldığına dair genel bir ifade kullanılıyor. Bunun dışında genel bir bilgiye sahip değilim."

VATANA İHANET TEZİNİ SAVUNANLARIN İŞİ

"Bu olay süreçle doğrudan ilgilidir. Süreci sabote etmek ve baltalamak için yapıldığını düşünüyorum. Ben bu olayın adresine baktığım zaman, bu süreç başladığından beri kuvvetli bir biçimde "vatana ihanet" tezini yükseltenlerin arkasında durduğu bir eylem olarak görüyorum."

FRANSA'DA BU İŞİ YAPMAK KOLAY DEĞİL

"Olayın yurtdışında gerçekleşmiş olması akıl yürütmeyi zorlaştırıyor ancak, yurt dışında faaliyet yapabilecek kadar güçlü bir kuruluş olması gerekir. Çünkü, Fransa'da suikast yapmak Ankara'da faaliyet yapmak çok farklı."