BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Eğer ATM'de kartınız sıkışırsa....

ATM’den para çekmeye gittiğinizde kartınız cihaza sıkışırsa sakın size yardım etmek istediğini söyleyen kişinin teklifini geri çevirin. Neden mi?

Abone ol

ATM mağduru D.B’nin sikayetvar.com’a gönderdiği şikayet ATM dolandırıcılarının kullandığı bir yöntemi daha gözler önüne serdi.

D.B. bankacılık işlemlerini yapmak için bankanın ATM’sine gitti. Otomatik para cihazına kartını yerleştiren şikayetçinin kartı cihaza sıkıştı ve dolandırıcılar hemen devreye girdi. D.B. Ankara’da yaşadığı olayı yazdığı şikayetinde anlatarak vatandaşları dikkatli olma konusunda uyardı.

NASIL DOLANDIRILDI?

Para işlemleri için bankanın otomatik para cihazını kullanan D.B. yaşadığı ATM dolandırıcılığını şöyle anlattı:

“Cihaza kartı soktuktan sonra bir kart işlem görmeyince bir terslik olduğunu fark ettim. ATM’den kartımı çıkarmak istedim fakat kartım sıkışmıştı hiçbir işlem yapamadım. Biraz uğraştıktan sonra sırada arkamda duran genç yardım amaçlı yanıma yaklaştı ve ‘Yaşadığınız sorunu görünce soğukta beklememek için hemen banka yetkilisini aradım. Yetkili şu anda telefonda benim cep telefonumu kullanarak yardım isteyin’ dedi. Yaşadığım telaşla teklifi hiç düşünmeden kabul ettim. Aslında dolandırıcı arkadaşını aramış. Telefondaki dolandırıcının arkadaşı banka yetkilisi olduğunu söyleyerek benden kart şifremi ve kimlik bilgilerimi söylememi istedi. Ben de söyledim. Telefondaki kişi kartı iptal ettiğini ve sonraki gün bankadan kartımı alabileceğimi söyledi. Bende inanarak oradan ayrıldım. “

YARDIM TEKLİFİNE İNANDI KAYBETTİ

Şikayetçi, dolandırıldığını ise bundan sonra öğrendi. Nasıl mı? D.B. “Ben ATM’den ayrıldıktan sonra dolandırıcı kartı cihazsan çekip çıkartmış. Sorduğu sorulara verdiğim yanıtlar sonrası da kartımdaki parayı çekmişler” dedi.

BU UYARILARA DİKKAT!

Bu tür dolandırılmaların çok fazla yaşandığına dikkat çeken Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, şu uyarılarda bulundu.

“ATM’de kartı sıkışan vatandaşlar, yanlarına yaklaşan tanımadıkları şahısların yardım taleplerine itibar etmeyerek, kart şifrelerini kimseye söylememeli, en yakın ilgili banka şubesine haber vermeli ve banka kartlarını iptal ettirmedir. Ayrıca şüpheli durumlarda polise hemen haber vermeliler.”