BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  MEDYA

Kırgızistan’da milli eğitime FETÖ’cü bakan atandı

Hürriyet yazarı Nedim Şener, 4 Ekim'deki tartışmalı genel seçimin ardından düzenlenen protesto gösterileri sonrası kurulan hükümette Kırgızistan Milli Eğitim Bakanı Almazek Beisenaliev'in FETÖ'cü olduğunu yazdı.

Abone ol

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Cumhurbaşkanı Ceenbekov'un istifası sonrası OHAL kaldırıldı. Hükümet düştü, cumhurbaşkanı istifa etti ve Kırgızistan’da iki aylığına geçici bir hükümet oluşturuldu. 

Kırgızistan'da yaşananları kaleme alan Hürriyet yazarı Nedim Şener, ayaklanmanın arkasında FETÖ'nün olduğunu yazdı. Şener'e göre Kırgızistan, FETÖ'nün Orta Asya'nın merkez üssüne dönüştü. Geçtiğimiz günlerde kurulan yeni Başbakan Sadir Caparov'un kabinesine değinen Şener, şu çarpıcı ifadeleri kullandı: 

CIA ve FETÖ ürünü

"Kestirmeden söyleyeyim: Kırgızistan Milli Eğitim Bakanı Beisenaliev, kelimenin tam anlamıyla bir FETÖ üyesi. Üniversite eğitimi sonrası Kırgızistan’da, Güney Afrika’da ve Türkiye’de FETÖ okullarında öğretmenlik yapmış. FETÖ’nün Bişkek’teki Ala Too (Ala Dağ) Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevinde bulunmuş.

Uzmanlığı eğitim olmakla birlikte, çalışma alanı Amerika Birleşik Devletleri’nin Orta Asya ve Kırgızistan dış politikası ve FETÖ elebaşı Gülen’in eğitim konusundaki faaliyetleri. Bu yönüyle, Amerikan merkezi haberalma teşkilatı CIA’in 1992 yılında FETÖ aracılığıyla Orta Asya ülkelerinde elde etmek istediği etkinliği ve nüfuz alanını temsil eden bir kişi."

Tezi Gülen pedagojisi üzerine

Beisenaliev'in tezinin FETÖ elebaşı Gülen’in pedagojisi üzerine olduğuna dikkat çeken Şener, "Sadece tez değil, bu konuda yayınlar, makaleler yayınlamış birisi." ifadelerine yer verdi. Şener yazısına şöyle devam etti:

"2013 yılında John Hopkins Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Gülen Sempozyumu’nda yaptığı konuşması, ‘Fetullah Gülen’in Pedagojik Görüşleri ve Orte Asya’daki Kurumlar Üzerinde Uygulanışı’ başlığını taşıyor.

FETÖ okullarında öğretmenlik yaptığından övgüyle bahsediyor

Konuşmasında, FETÖ’yü eğitimi gelişmenin temeli olan bir hareket olarak gördüğünü söyleyen Beisenaliev, örneklemeyi de Kazakistan’daki KATEV (Kazak Türk Okulu), Tacikistan’da ŞELALE (Tacik-Türk Okulu), SEBAT (Kırgız-Türk Okulu) örnekleri üzerinden kıyaslama ile yapmıştı.

Ayrıca Kırgızistan’da, Güney Afrika’da ve Türkiye’deki FETÖ okullarında öğretmenlik yaptığından övgü ile bahseden yeni milli eğitim bakanı, Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkelerinde yaptığı konuşmalar ve sunumlarda hep ABD politikalarını ve FETÖ eğitim kurumlarını anlatmış. FETÖ elebaşını “çağın büyük düşünürü” diye tanıtan Beisenaliev’in 50’den fazla makalesi ve aldığı ödüller, sertifikalar da bu konuda."