BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.520,79
HABER /  GÜNCEL

Kıraç festivale renk kattı

Büyükçekmece Uluslar arası Kültür ve Sanat Festivali'nde sahne alan Kıraç izleyenlere güzel anlar yaşattı.

Abone ol

Bu yıl 9.su yapılan Büyükçekmece Uluslar arası Kültür ve Sanat Festivali Büyükçekmece Kültürpark Amfi Tiyatro’da devam ediyor.

Dünyanın 34 ülkesinden gelen yabancı halk oyunları dansçıları ve heykeltıraşlardan oluşan konukların ortaya koydukları sanat eserleri ve dans gösterileri Büyükçekmecelileri büyülerken halk konserleri de dolu dizgin devam ediyor. Önceki gece Romanya, Macaristan, Güney Kore, Beyaz Rusya, ve Portekiz’in halk oyunları gösteri grubunun Altın Köprü halk dansları yarışmasında gösterdikleri performans ile başlayan gece, Sanatçı Kıraç’ın konseri ile devam etti.

Amfi tiyatroyu dolduran binlerce kişiye 1 saat boyunca kendi parçalarından oluşan şarkılarla unutulmaz bir konser veren Kıraç’a Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün festivalin anısına yapılan matara ve çini tabağı hediye etti.

Festivalin son günlerinde Büyükçekmece’de Kıraç’ı ağırlamaktan oldukça mutlu olduklarını söyleyen Akgün, “Bizim festivalimizde konserleri kimin vereceğini festival komitesi değil, halk belirler. anketlerde yer verilen isimlerden halkın en çok oyunu alanı bizler festivalimize davet ederiz. Bugün de Türkiye’nin en iyi müziğini yapanlarından biri bizlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Halkımızın bunun mükafatını, gelecek yıl yine Kıraç’ı seçerek gösterecektir” dedi.