BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Şener yeni kitabını tanıttı

Yeni parti hazırlığında olan Abdüllatif Şener, yeni kitabının TOBB'daki tanıtımına katıldı. Şener'in 3 yeni kitabı daha çıkıyor.

Abone ol

Yeni bir siyasi oluşum içinde olduğunu açıklayan eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, kendisine profesörlüğün kapısını aralayacak kitabının tanıtımını yaptı. TOBB'daki toplantıda Şener'in üç ayrı kitabının daha piyasaya çıkacağını söyledi.

Abdüllatif Şener, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde ''Osmanlı Maliyesinin Şeffaflaşması'' adlı kitabının tanıtımı için düzenlenen törene katıldı.
22 Temmuz seçimlerinin ardından 1 yıldır üniversite hocalığı yaptığını anımsatan Şener, bu süre içinde yaptığı çalışmaların bir parçası olarak bu kitabının yayınlandığını ifade etti.

''Herhalde Cumhuriyet tarihi boyunca bir kitabın tanıtımına gösterilen en büyük ilgi budur'' diyen Şener, bu nedenle teşekkür etti. Ders verdiği dönem içinde kamuoyunun kendisini ''siyasi görüntülerle'' tanıdığını ifade eden Şener, akademik dönemin son derece verimli olduğunu, yoğun bir şekilde araştırma ve çalışma yaptığını belirtti.

"Henüz parti çalışmalarına başlamadım"
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener, ''Gittiğiniz illerde gösterilen ilgiyi nasıl buldunuz?'' şeklindeki soru üzerine, Ağrı'da ve Konya'da kalabalık araç konvoylarıyla karşılandığını ve bunun dikkat çektiğini ifade etti. Bir karar açıkladığını ancak henüz çalışmaya başlamadığını belirten Şener, örgütlenmemiş hatta tek başına birinin böylesine binlerce arabayla karşılanmasının nasıl gerçekleştirildiğini yorumlamasının zor olduğunu, bunu kendisinin organize etmediğini söyledi.

Şener, Çarşamba günü Denizli'de olacağını belirtti. Şener, ''Kadronuzda belli olan isimler var mı?'' sorusuna, karar açıkladığını ancak çalışmalara başlamadığını belirterek, ''Onun için kiminle beraber olduğum konusunda şu anda herhangi bir şey söylemek istemiyorum ama beni izlemeye devam edin diyorum'' karşılığını verdi.

Şener, bir soru üzerine, istifasını açıkladığı AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bir ilki gerçekleştirdiğini, toplantıda veda konuşması yaptığını ve Başbakan'la kucaklaştığını kaydetti.