BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilisli büyük bestekara onur ödülü

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Senatosu tarafından ünlü bestekar ve Kilisli Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça'ya "Onur Ödülü" verildi.

Abone ol

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Senatosu tarafından "2010 Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Yılı" etkinlikleri kapsamında ünlü bestekar ve Kilisli Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça'ya "Onur Ödülü" verildi.

2010 Alaeddin Yavaşça yılı etkinlikleri kapsamda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve ünlü bestekara ithaf edilen Bahar Şenlikleri'nden sonra, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yavaşça'ya "Onur Ödülü" verdi.

Ümitsiz Bir Aşka Düştüm, Kız Sen Ne Güzelsin Sana Gençler Tapacaklar, Boğaziçi Sen Gönüller Yatağı, Artık Bu Solan Bahçede Bülbüllere Yer Yok, Kimseyi Böyle Perişan etme Allah'ım, Geçmesin Günümüz Sevgilim Yasla, Gülen Gözlerinin Manası Derin, Kilis'imin Bağları gibi birçok ünlü ve tanınan şarkıların bestecisi ve yorumcusu olan Yavaşça için hazırlanan programda, Kilis Musiki Derneği ve Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuar'ından gelen saz heyeti de Yavaşça'ya ait bestelerin seslendirilmesinde görev aldı.

Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç'in Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça ve protokol onuruna verdiği kahvaltı ile başlayan etkinlik, daha sonra Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda "Onur Ödülü Takdim Programı" ile devam etti.

Programa Vali Turhan Ayvaz ile eşi Fatma Ayvaz, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça ile eşi Ayten Yavaşça, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kadan, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Adalet Komisyonu Başkanı Şimşek Küyük, YOYAV Genel Başkanı İbrahim Ateş, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç'in de aralarında bulunduğu daire amir ve müdürleri, sivil toplum kuruluşları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program İstiklal Marşı'nın okunması, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça'nın hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi, sanatçı ve örnek kişiliği ile ilgili Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç tarafından yapılan sunum ile devam etti. Vali Ayvaz ve Ayten Yavaşça tarafından yapılan kısa konuşmaların ardından, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça tarafından "Atatürk ve Musiki" konulu bir konferans verildi. Yavaşça'nın bestecisi olduğu ünlü şarkılardan örneklerin sunulduğu müzik dinletisinden sonra Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç tarafından "Onur Ödülü" verildi.

Daha sonra Vali Ayvaz tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dergisi Alaeddin Yavaşça özel sayısının takdimi, Fatma Ayvaz tarafından Ayten Yavaşça'ya çiçek ve bir üniversite öğrencisinin yaptığı ebru çalışmasının takdim edilmesi ve YOYAV Genel Başkanı İbrahim Ateş'e teşekkür belgesinin verilmesi ile program sona erdi. Alaeddin Yavaşça üniversitede üniversitelilerle olmaktan duyduğu büyük mutluluğu ve gururu ifade ederek programın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.