BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  GÜNCEL

Şehide son kez dokunmak için!

Gazze'ye insani yardım için yola çıkan Mavi Marmara'daydılar. Şehit olarak geri döndüler. Bugün son yolculuklarına uğurlandılar.

Abone ol

Gazze'ye insani yardım için yola çıkan gemilerden Mavi Marmara'ya İsrail askerlerince yapılan baskında hayatını kaybedenler bugün son yolculuğuna uğurlandı.

19 yaşındaki Furkan Doğan'ın cenazesi memleketi Kayseri'ye, dün akşam saatlerinde hava yoluyla getirilmişti. 

Cuma namazı öncesinde Hunat Camii'ne getirildi. Cenazeye katılanlar, Türkiye ve Filistin bayraklarının yanı sıra şehit Furkan Doğan'ın fotoğraflarını taşıyarak 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı.

Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek'in kıldırdığı cenaze namazına milletvekili ve devlet erkanından da katılım oldu. Cenaze namazına AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Yaşan Karayel, Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, CHP Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir, MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz, SP Kayseri İl Başkanı Mustafa Akkaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Namazdan sonra dua eden grup, Furkan Doğan'ın tabutunu omuzlarda taşıdı. İsrail aleyhine sloganların devam ettiği cenaze sonrasında tekbir getiren grup, yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Furkan'ı uğurladı.

Yol boyunca bazı vatandaşlar Furkan'ın tabutu üzerine güller attı. Cenaze törenine katılanların, 'İsrail, Furkan'a sıktığın kurşunlar yüreğimde. Ölmedim. Senin için yaşıyorum', 'Onurumuz şehidimiz', 'Ahmet baba, Nimet anne gözümüz aydın olsun. Şehidimiz oldu', 'Furkan üzülme dualarımız hep seninle' yazılı pankartlar taşıdıkları gözlendi.

Cenaze törenini Amerikan haber ajansı AP'nin muhabiri de takip etti.
Furkan Doğan, belediyeye ait cenaze aracına alındıktan sonra metropol ilçelerden Talas'ın Reşadiye Mahalle mezarlığında aile kabristanında toprağa verildi.

ADANA'DA DA HÜZÜN VARDI

[PAGE]

Gazze'ye insani yardım götüren gemide İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden milli tekvandocu Çetin Topçuoğlu, Adana'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Gazze'ye insanı yardım götüren gemide, 2008 yılında Tekvando Avrupa Poomse Şampiyonası'nda birinci olan eşi Çiğdem ile birlikte bulunan ve İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu'nun (54) cenazesi, konvoy eşliğinde merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki evine götürülmesinin ardından tören için Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Burada cuma namazı sonrası düzenlenen cenaze törenine Topçuoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel, AK Parti Milletvekili Vahit Kirişçi, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yardım gemisine Adana'dan katılanlardan Cihangir Pakdil, burada kalabalığa hitaben kısa bir konuşma yaptı. Topçuoğlu'nun cenazesi, kılınan namazın ardından Kabasakal Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

Tören sırasında, vatandaşlar, ''Kahrolsun İsrail'' şeklinde sloganlar attı. Bazı vatandaşların da sıcaktan baygınlık geçirdikleri gözlendi.

BABAMLA GURUR DUYUYORUM

[PAGE]

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün cenazesi, Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesinde toprağa verildi.

İstanbul'dan uçakla Hatay'a getirilen Cengiz Akyüz'ün (41) cenazesi, eşi Nimet Akyüz, babası Bahattin Akyüz ve çocukları tarafından Hatay Havaalanı'ndan konvoy eşliğinde İskenderun ilçesindeki Kaptan Paşa Camisi'ne getirildi.

Burada kılınan namazın ardından, cenaze, yine konvoy eşliğinde, İsrail aleyhine atılan sloganlar eşliğinde Şehit Pamir Caddesi'ne getirildi.

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan namazının ardından Akyüz'ün cenazesi Bekbele beldesinde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Cengiz Akyüz'ün ailesi, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belediye Başkanı Yusuf Civelek ile vatandaşlar katıldı.

''BABAMLA GURUR DUYUYORUM''

Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz (14), babasıyla gurur duyduğunu belirterek, ''Ben de bu yolda şehit olmaya hazırım'' dedi. Baba Bahattin Akyüz de oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Cenaze törenine katılan ve Gazze'ye yardım götüren gemide bulunan İskenderun İnsani Yardım Derneği Başkanı Zekeriya Kanat da gazetecilere yaptığı açıklamada, Cengüz Akyüz ile son olarak birlikte namaz kıldıklarını, ardından saldırının gerçekleştirildiğini ifade ederek, ''İsrail askerleri kelepçeleri bileklerimize sıkarken 'one minute' diyorlardı. Hınçlarını o şekilde alıyorlardı'' dedi.

GAZETECİ KILIÇLAR DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

[PAGE]

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında hayatını kaybedenlerden İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının internet sayfası sorumlusu gazeteci Cevdet Kılıçlar'ın cenazesi son yolculuğuna uğurlanıyor.

Kılıçlar'ın cenazesi, cenaze namazının kılınacağı Beyazıt Camisi'ne ulaştırılarak musalla taşına konulduğunda tekbirler getirildi.

Kılıçlar'ın cenazesinin üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı yeşil bayrağa sarıldığı dikkat çekerken, cenazenin konulduğu musalla taşının arkasındaki duvara ''Şehit olarak yaşadı, şahit olarak rabbine kavuştu'' ve ''Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Filistin uğruna ya Rab ne güneşler batıyor'' yazılı pankartlar asıldı.

Cenazeye katılan grup, sık sık ''Kahrolsun İsrail'' ve ''İsrail bunun hesabını verecek'' şeklinde sloganlar attı.

Çevrede çok geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, cenazenin konulduğu alanın çevresi bariyerlerle çevrildi. Alana sadece Kılıçlar'ın yakınları ile basın mensupları alındı.

Bu arada, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da çelenk gönderdikleri görüldü.

SİİRT DE ŞEHİDİNE AĞLADI

CENAZE NAMAZINI AMCAOĞLU KILDIRDI

[PAGE]

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısında hayatını kaybeden İbrahim Bilgen'in (70) cenazesi Siirt'te toprağa verildi.

Bilgen'in cenazesi uçakla İstanbul'dan Diyarbakır'a oradan da kara yoluyla Siirt'teki Çarşı Hacı Abdülhakim Camisi'ne getirildi.

Cenaze törenine, gemide bulunan gönüllülerden Metin Yardım ve Bilgen'in yakınlarının yanı sıra Siirt Valisi Musa Çolak, AK Parti Milletvekilleri Afif Demirkıran, Yılmaz Helvacıoğlu, Ahmet İnal ve M.Emin Ekmen ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Vehbi Hatipoğlu ve Siirt Emniyet Müdürü Celali Topuz da katıldı.

Bilgen'in cenazesi, namazın ardından Şeyh Musa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene katılan binlerce vatandaş, Türk ve Filistin bayrakları taşırken, tören boyunca İsrail aleyhinde slogan attılar.

CENAZE NAMAZINI AMCAOĞLU KILDIRDI

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinde yer alan ve İsrail askerlerinin kurşunuyla şehit olan Cengiz Songür (47), İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Songür için cuma namazını müteakip İlahiyat Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Songür'ün gemide birlikte olduğu arkadaşları Hayrettin Aydın, Emin Bozkuş, Harun Aktürk, Musa Çoğaş ve Yıldız Çiçekdağ da son görevlerini yerine getirmek üzere camiye geldi. Çoğaş, namazdan önce arkadaşının tabutunu öptü.

Amcaoğlu Kemal Songür'ün kıldırdığı cenaze namazından sonra Cengiz Songür'ün tabutu, omuzlara alınarak tekbirlerle cenaze aracına koyuldu ve Yeni Buca Mezarlığı'nda defnedildi. Songür'ün altı çocuğundan tek erkek olan İsmail Songür, tabutun başında babası için dua etti. Ablası Atife İnce sinir krizi geçirdi. Eşi Nurcan Songür ise minibüste bekletildi.
Cenaze namazına AK Parti İzmir Milletvekili Taha Aksoy, Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.