BIST 9.541
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.486,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nizip'te gıda laboratuvarı açıldı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, Ticaret Borsası tarafından gıda ve toprak tahlil laboratuvarı açıldı.

Abone ol

Nizip Ticaret Borsası tarafından yapılan laboratuar ile ilgili olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Nizip İlçe Tarım Müdürü Ramazan Biricik, Nizip Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Altınbaş ile Nizip, Oğuzeli, Birecik ve Halfeti'den ziraat odası başkanları ile davetliler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Nizip Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Altınbaş, "Nizip ve bölgede bulunan çiftçilerimiz daha önceleri arazilerinin toprak analizini yaptırmak için çevre illere gitmek zorunda kalıyorlardı.

Bölgede gıda ve toprak tahlil laboratuvarının olmamasının büyük bir eksiklik olduğu kanaatine varınca böyle bir hizmeti hem ilçemizdeki hem de çevre il ve ilçelerde bulunan çiftçilerimize kazandırmaya karar verdik. Toplam maliyeti 700 bin TL'yi bulan bölgenin en kapsamlı bu laboratuvarını açmamızdaki amaç bölgenin kalkınması ve ilçemiz için büyük öneme sahip olan Antep fıstığının en kaliteli bir şekilde dünya pazarındaki yerini almasını sağlamaktır" dedi.

Hizmete giren laboratuvarı gezen ziraat mühendisleri ve ziraat odası başkanlarını bilgilendiren Ticaret Borsası Genel Sekreteri Abdulkadir Gözegir ve laboratuvar teknisyenleri, tahlil örneklerinin nasıl yapılacağı ve toprak örneklerinin nasıl alınacağını anlattılar.