BIST 10.268
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.410,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'ta zehir tacirlerine baskın

Uşak'ta 136 kilo esrar ele geçirildi....

Abone ol

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Ahmet Genç, “Madde Bağımlılığı ile Mücadele Yerel Eylem Planı” kapsamında yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

Uşak Valiliği tarafından düzenlenen 2009-2010 yılı Madde Bağımlılığı ile Mücadele Yerel Eylem Planı toplantısı Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda bir sunum yapan Ahmet Genç, 2009 - 2010 yıllarında polis ve jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda toplam 136 kilo 936 gram esrar maddesi, 245 adet uyuşturucu hap, 2 bin 578 kök Hint keneviri, bir milyon 380 bin 424 kök izinsiz ekilen haşhaş bitkisi ele geçirildiğini bildirdi. KOM Müdürü Ahmet Genç, düzenlenen operasyonlarda toplam 103 şüphelinin gözaltına alındığı ve bu şüphelilerden 46’sının çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığını söyledi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Genç il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapanlara karşı amansız mücadelenin bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Halkın huzur ve güvenini tehdit edenlere karş yürütülen çalışmaların mesai mefhumu gözetmeksizin sürdürüleceğini bildiren Genç, sunumunda şunları söyledi; “2009 ve 2010 yılında uyuşturucu madde ticareti yapan organize suç örgütleri ve kişilere yönelik polis ve jandarma sorumluluk sahalarında gerçekleştirilen operasyonlarda 103 kişi gözaltına alındı. Göz altına alınan şüphelilerden 46's tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda ayrıca toplam 136 kilo 936 gram esrar maddesi, 245 adet uyuşturucu hap, , bir milyon 380 bin 424 kök izinsiz ekilen haşhaş ve 2 bin 578 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirdi. Uşak’ta uyuşturucu satışı daha çok ikametlerde yapılıyor. İlimizde sokaktan uyuşturucu temin oranı Türkiye ortalamasına göre çok düşük. Satıcılar uyuşturucuları ikametlerini kullanarak pazarlıyor ve alıcılarda satıcıların ikametlerine giderek alım yapıyor. Uyuşturucu madde teminine yönelik polisiye tedbirlerin yanı sıra uyuşturucu madde kullanımını engellemek için eğitim çalışmaları da yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda “Bağımlı Olma Özgür Ol” adlı bir proje de yürütmüştük. Özellikle okullarda gerçekleştirdiğimiz eğitim çalışmalarına ağrılık veriyoruz. Vatandaşlarımızdan da bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Gençlerimizi ve halkımızı uyuşturucu madde ticareti yapanlara karşı korumak sadece polis ve jandarmanın değil toplumun tüm kesimlerinin görevidir. Biz polis ve jandarma olarak gerekli mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımız halkın desteği ile daha başarlı hale gelecektir”