BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,61
ALTIN 2.382,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis sıcaklarla boğuşuyor

Kilis'te, aşırı sıcaklar nedeniyle enerji nakil hatlarında sorunlar oluşmaya başlaması vatandaşı olumsuz yönde etkiliyor...

Abone ol

Kilis'te, Cumhuriyet Meydanı yakınlarındaki elektrik trafosunda aşırı yüklenme nedeniyle arıza meydana gelmesi üzerine Kilis Belediyesi ve Cumhuriyet Alanı'na yaklaşık 1.5 saat süreyle elektrik verilemedi.

EDAŞ ekipleri, aşırı yüklenmeden dolayı elektrik trafosunda meydana gelen arızayı 1.5 saatlik bir çalışma sonucunda tamir ederek, yeniden bölgeye elektrik verdi. Vatandaşlar, bu tür arızaların anında giderilmesi gerektiğini belirterek, "aşırı sıcaklardan dolayı klima kullanıyoruz. Elektrik olmayınca sıcak oluyor. EDAŞ yetkilileri, elektrik trafosunda güçlendirme yapsınlar. Bu bölgede sürekli trafondan kaynaklanan sorunular meydana geliyor" şeklinde konuştular.

EDAŞ yetkilileri ise aşırı yüklenmeden dolayı trafoda sorun oluştuğunu belirterek, "Bölgede klima kullanımı çok fazla, bu nedenle elektriğe büyük bir talep var. Zaman zaman ufak tefek sıkıntılar oluyor. Arıza oluşur oluşmaz ekiplerimiz anında müdahale ederek sorunu çözdükten sonra yeniden bölgeye elektrik verildi" diye konuştular.