BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.408,69
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kılıçdaroğlu'nun ilk avukatlık testi

Saadet lideri Numan Kurtulmuş CHP liderine seslendi. "Milletin avukatıyım" diyen Gandi'ye ilk testi işaret etti.

Abone ol

Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Ben milletin avukatıyım" sözünü hatırlatarak, "Sayın Kılıçdaroğlu, Ergenekon'un avukatlığından milletin avukatlığına terfi etmiştir. Bunun ilk test dileceği yer de CHP'nin hukuken Anayasa Mahkemesi'ndeki başvurusunu geri çekmesidir" dedi.

Kurtulmuş, Sinop'ta partililer, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

HÜKÜMETİN İRAN POLİTİKASINI TAKDİR ETTİ

Türkiye'nin İran'a yaptırım konusunda hayır oyu vermesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Kurtulmuş, "Yaptırımdan önce, Brezilya ve Türkiye'nin öncü olduğu bir takas anlaşması var. Bu anlaşma yapılırken cümle alem biliyor ki, ABD'de olur vererek bu süreç içerisinde aktif olmuştur. Uranyum takas anlaşması, Türkiye için bir başarıdır. Uranyum takas anlaşması doğrultusunda hükümetin BM'de İran'a karşı yaptırım konusunda Türkiye'nin hayır oyu kullanmış olmasını da fevkalade takdir ettiğimizi de ifade etmek  istiyorum" şeklinde konuştu.

PAKETTE SÖZ MİLLETİN

Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliği ile ilgili olarak, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da Sinop'tan çağrıda bulundu. Değişiklik paketinde artık sözün millette olduğu belirten Kurtulmuş, "Yine bu konuda içi en rahat ve zihni en rahat parti biziz. Türkiye'nin topyekun bir anayasa değişikliğine ihtiyacı var. 16 kez Anayasa değişmiş ve yamalı bohça haline gelmiştir. Bu yapılan 17. ancak büyük bir yamadır ama Türkiye 12 Eylül vesayet rejiminden kurtulmak mecburiyetindedir. Bunun ilk adımı da anayasa ile
başlayacak hukuki bir reform sürecidir. Maalesef ortaya çıkan, bizim tekliflerimize göre 30 yıl geri bir pakettir. Ama bu pakete bile karşı çıkanlar oldu. Parlamento içinde 12 Eylül diktatörlerini yargılama yolunu açacak geçici 15. maddeye bile maalesef muhalefet partileri evet oyu vermediler.

BAŞVURUYU GERİ ÇEK

Sonuçta şimdi iş millettedir. Bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu bir sınavdadır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Ben milletin avukatıyım' sözü bizim için çok önemlidir. Yani Ergenekon'un avukatlığından milletin avukatlığına
terfi etmiştir. Bu da, CHP'nin hukuken Anayasa Mahkemesi'ndeki başvurusunu geri çekmesiyle test edilecektir. Sayın Kılıçdaroğlu'na Sinop'tan sesleniyorum. CHP'nin gerçekten milletin avukatlına soyunduğu göstermek için, derhal Anayasa Mahkemesi'ndeki başvuru geri çekilmelidir" ifadelerini kullandı.