BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,63
ALTIN 2.418,66
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli’nde balcılık marka olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaelili arıcıları kabul etti.

Abone ol

Kocaeli’nin bal üretimine çok uygun olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kentimizde balcılığın markalaşması için Büyükşehir olarak destek vermeye hazırız’’ dedi.

ARICILARDAN BAŞKAN’A BAL

Kocaeli Arıcılık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz ile yönetim kurulu üyeleri, Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu’na bölgemizde ve çevrede yetişen kestane, kekik ve çam balının yanı sıra polen hediye eden arıcılar, Büyükşehir’in Kocaeli’nde arıcılığı gelişmesi için verdiği desteğe teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR DESTEK VERİYOR

Kocaelili arıcılar, öncelikli olarak yetiştirdikleri balları bir araya getirerek, ambalajlayıp piyasaya sürecekleri bir tesis kurmayı planladıklarını dile getirdi. Arıcılar, Başkan Karaosmanoğlu’na hangi balın, hangi hastalıkları iyileştirdiği yönünde de bilgi aktardı. ‘’Kocaeli’nde arıcılığın ve balcılığın markalaşması için destek vermeye hazırız’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, özellikle Kandıra’da kurulacak İhtisas Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nin önemine değindi.

KANDIRA İHTİSAS GIDA OSB

Büyükşehir olarak KO-MEK bünyesinde açtıkları arıcılık kurslarıyla Kocaeli’nde arıcılığın bilimsel yöntemlerle yapılması için destek sunduklarını da hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Büyükşehir olarak Kocaeli’nde arıcılıkla uğraşan bal üreticilerimizin yanındayız. Kandıra İhtisas Gıda Organize Sanayi Bölgesi büyük önem taşıyor. Üreticilerimizin ballarını değerlendirmesi için burası büyük bir imkan sunacak. Büyükşehir olarak Kocaeli’nde modern arıcılığa geçişte her zaman yanınızdayız’’ ifadesini kullandı.