BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,59
ALTIN 2.415,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıyer Belediyesi'nden ilköğretime destek

Sarıyer'de, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Dumlupınar İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki, 440 kişilik amfi tiyatro ile basketbol sahasının yapımını tamamladı.

Abone ol

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılımıyla hizmete açılan amfi tiyatronun yanı sıra, belediyemizin yaptığı çalışmalarla Atatürk Büstü, çevre düzenlemesi ile okulun diğer ihtiyaçlarını da karşılandı.

Dumlupınar İlköğretim Okulu son sınıf öğrencilerinin mezuniyet ve kep atma töreninin de yapıldığı açılışta konuşan Başkan Şükrü Genç, okula ve mahalleye yaptıkları hizmetlerle ilgili olarak, “Biz sadece yapılması gerekeni yapıyoruz. Eğitim konusunda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve bu amaçla hizmet etmeye devam ediyoruz. Ancak siz ailelerin görevi de çocuklarınızı okutmak ve topluma kazandırmaktır” dedi.

Okul Müdürü Jülide Karul, okula yaptıkları hizmetler için Başkan Şükrü Genç ile Belediye Başkan Yardımcı Erol Aydın’a teşekkür ederek bir de plaket verdi. Başkan Genç, öğrenci ve velilere seslenerek "bu plaketi ve teşekkürü sizin adınıza kabul ediyorum” dedi. FSM Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Fazlı Ceylan da mahalle sakinler adına Başkan Genç’e bir tablo hediye etti.

Öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı

Atatürk Büstü’nün hizmete açılmasından sonra okulun son sınıf öğrencileri kep atarak mezuniyet coşkusunu hep birlikte yaşadı. Amfiyi dolduran yüzlerce ailenin de büyük heyecan yaşadığı törende, öğrencilerin okudukları şiir ve şarkılar büyük alkış aldı. Son sınıf öğrencileri kep atmadan önce temsili olarak okulun flamasını yedinci sınıf öğrencilerine teslim ederek mezuniyetlerini kutladılar.

Törende ayrıca 400 metre İstanbul atletizm yarışmalarında ikinci olan Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi Ahmet Coşkun’a da ödül verildi.

Başkan Şükrü Genç ve beraberindekiler törenin sonunda öğrencilerin yaptıkları sergiyi dolaşarak öğrencilere destek verdi.

Törene Başkan Şükrü Genç’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Erol Aydın, Meclis Üyesi Timur Göksoy, FSM Muhtarı Osman Karaçam, Baltalimanı Muhtarı Ali Haydar Aslan, mahalle derneklerinin yöneticileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.