BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Deniz Bölükbaşı hükümete yüklendi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı:"İsrail'e karşı üretilen söylemlerin hiçbiri eyleme dönüşmüyor."

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, İsrail'e karşı üretilen söylemlerin hiçbirinin eyleme dönüşemediğini iddia etti.

Partisinin organize ettiği ''Karış Karış Konya'' programı çerçevesinde kente gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Konya İl Başkanlığı Binası'nda basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin artık AK Parti ve Tayip Erdoğan Hükümetinin yükünü kaldıramayacağını savunan Bölükbaşı, ekonomiden dış politikaya, güvenlikten sosyal dokuya kadar her alanda büyük bir çöküntü yaşandığını iddia etti.

Türkiye'nin yaşadığı bu buhranlı süreçten kurtuluşunun tek formülünün erken seçim olduğunu ileri süren Bölükbaşı, ''Önümüzde yoksullaşan, soyulan, etnik temelde bölünmeye çalışılan, onuru ve haysiyeti ayaklar altına alınmış olan bir Türkiye tablosu var. Konya özelinde baktığımız zaman bu tablo daha iyi anlaşılacaktır. Çünkü etrafındaki iller yatırım teşviklerinden yararlanırken, Konya, hissesine düşen payı alamamıştır'' dedi.

Konuşmasında İsrail'in yardım gemisine yaptığı saldırının ardından Hükümetin aldığı tavrı da eleştiren Deniz Bölükbaşı, şunları kaydetti:

''İsrail'in hukuk ve insanlık dışı müdahalesinde 9 şehit verildi, buna rağmen İsrail'e karşı hiçbir yaptırım uygulanamadı. Başbakan Erdoğan bir çok platformda İsrail'i eleştiren tavır takındı ancak bunlar söylemden öteye gidemedi. İsrail'e karşı üretilen söylemlerin hiçbiri eyleme dönüşemiyor. Hükümetin İsrail'e karşı ciddi tedbirler almasını bekliyorduk. Ama Başbakan 'gemi aslanı' gibi bir oyana, bir bu yana seslendi. Sonuçta hiçbir icraat yok.''