BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,90
ALTIN 2.404,66
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin konuştuğu ev silbaştan

Her şey bu gecekonduda başlamıştı.. Asrın davası olarak nitelenen bu ev bugünlerde sıkı çalışma yapılıyor.

Abone ol

Türkiye'nin son yıllarda gündeminden düşmeyen Ergenekon soruşturmasının başlamasına neden olan el bombalarının bulunduğu Ümraniye'deki gecekondunun yerine kebapçı dükkanı açılıyor. 3 yıl önce el bombaları, TNT kalıpları ve fünyelerin ele geçirildiği gecekonduda şimdilerde hummalı bir tadilat çalışması yapılıyor.

Gecekonduyu satın alarak kebapçı dükkanı açmaya karar veren Timur Özel, gecekonduda bulunan mühimmatların kendisinde bir endişeye uyandırmadığını belirtti.

Ergenekon davası Silivri Cezaevi'nde devam ederken, davanın başlamasına en önemli delil olarak gösterilen gecekonduda şimdilerde hummalı bir tadilat çalışması sürdürülüyor. Adı Ergenekon bombaları ile duyulan ve 3 yıldır kullanılmayan gecekondu tadilat çalışmalarının bitmesiyle artık kebapçı dükkanı olacak.

Gecekonduyu satın alan Timur Özel isimli vatandaş, kebapçı dükkanını büyütmek için evi satın aldığını belirtti. 15 yıldır kebapçı dükkanı bulunduğunu anlatan Özel, "Ben burayı satın aldım. Burayı büyütmek amaçlı imajını değiştirerek güzel bir dekorasyon yapıp ahşap kaplama güzel bir kebapçı dükkanı yapmak istiyorum." dedi.

ABOOV KEBAPÇISI

Gecekonduda daha önce yaşanan mühimmat hadisenin kendisine endişe verip vermediği sorusuna, "Bir endişe vermiyor. Daha önce oturan kiracı çatıya üç beş el bombası saklamış. O ne ilgilendirir ki. Bildiğiniz gibi burası el bombası yakalanan bir yer. Burası el değiştirerek 'Aboov Kepapçı'sı yapmaya karar verdim. Sağlam ter temiz bir yer yapacağım." diye konuştu.

HER ŞEY BİR İHBARLA BAŞLAMIŞTI

Ergenekon'da ilk operasyon 12 Haziran 2007'de bir ihbarla başlamıştı. Ümraniye'de gecekondunun çatısında ele geçirilen bombalar, TNT kalıpları ve fünyeler soruşturmanın başlamasına ve daha sonra dalga dalga büyümesine neden oldu.

Söz konusu bombalar ile Cumhuriyet Gazetesi'ne atılanların da aynı seriden olduğu tespit edildi. Soruşturma kapsamında Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin gözaltına alındı. 21 Ocak 2008'deki 3. dalgada aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve avukat Kemal Kerinçsiz gibi isimlerin de bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. 5. dalga 21 Mart 2008'de gerçekleşti.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı İlhan Selçuk'un da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. 1 Temmuz 2008'de Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı ve emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay gözaltına alındı. 7 Ocak 2009'daki 10. dalga muvazzaf subaylara, generallere, yüksek yargı görevlileri ve akademisyenlere kadar uzandı.

Yalçın Küçük, YÖK eski başkanı Kemal Gürüz, MGK eski Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç gözaltına alındı. Ayrıca eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun evinde ve Bedrettin Dalan'a ait Yeditepe Üniversitesi ile İstek Vakfı'nda aramalar yapıldı.

Daha sonraki operasyonlarda Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve birçok rektör gözaltına alındı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'ın soruşturma kapsamında evi aranmıştı. Aradan 3 yıl geçti ancak operasyonlar hız kesmeden davam ediyor.