BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi'den helal süt emmişlere çağrı

CHP lideri Kılıçdaroğlu Tokat gezisinde hükümete yüklendi halka çağrı yaptı. Gandi'nin hedefinde Erdoğan vardı..

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Helal süt emmiş bütün yurttaşları CHP çatısı altına bekliyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Tokat'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Turhal İlçesi Kuruçay mevkiinde partililerce karşılandı.

OTOBÜSTE AKSİLİKLER

CHP liderinin bulunduğu parti otobüsü, Turhal Meydanı'na girdiği sırada jeneratöründe arıza meydana geldi. Jenaratörün bulunduğu bagaj kısmından yola benzin sızması üzerine olası bir tehlikeye karşı güvenlik güçleri önlem aldı. Kılıçdaroğlu, otobüsteki ses sisteminin bozulması nedeniyle Tokat il teşkilatına ait bir aracınn ses düzeninden faydalanarak konuşmasını yaptı. Ancak ses sisteminin sık sık kesilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, konuşmasını kısa tuttu.

RECEP BEY'İN EZBERİ BOZULUYOR

Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada halkın iktidarını kurmak için beraber mücadele etmek gerektiğini belirterek, ''AKP iktidarı Tokat'ı, Turhal'ı ne hale getirdi siz benden daha iyi biliyorsunuz. Hedefimiz halkın iktidarını kurmak. Recep Bey'in ezberi bozuluyor. Çitçimizin sorunu var, hayvancılıkla uğraşan yurttaşımızın sorunu var. Yani her türlü düzen var ama bu düzen halktan yana değil, AKP ve yandaşlarının zengin olma düzenidir. Onun için bu düzeni bozacağız. Sizin desteğiniz olduğu sürece hırsızlar gece rahat uyuyamayacak'' diye konuştu.

Geçmiş dönemlerde CHP'ye kızıp oy vermeyenlere seslenen Kılıçdaroğlu, iktidara gelmek için partili olan olmayan herkesin oyunu beklediklerini söyledi. ''Helal süt emmiş bütün yurttaşları CHP çatısı altına bekliyorum'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Bu Kemal sizin Kemaliniz, halkın Kemalidir. Halkın çıkarları için mücadele edecektir'' dedi.

RECEP BEY'N DÜZENİ DEĞİŞECEK

Kılıçdaroğlu, Tokat'a gelişi sırasında Çorum'un Mecitözü ilçesinde de kendisini bekleyen vatandaşlara parti otobüsünden hitap etti.

Türkiye'de halkın iktidarını kurmak için çalıştıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Biz millete hükmetmek için değil, hizmet vermek için yollardayız. Yırtık ayakkabıyla siyasete girenler bugün İstanbul'da boğazda villalarda oturuyorlar. CHP iktidarında hiç kimse siyasetten zenginleşmeyecek. Recep Bey bunu duymuştur. Duymuşsa ezberi bozulmuştur. Bu düzeni de Recep Bey'in düzenini de değiştireceğiz'' diye konuştu.

Toplumun her kesiminden oy istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Süleyman sizsiniz, mühür sizin elinizde. O mühürü adaletten, halktan yana kullanın, CHP'yi iktidara taşıyın'' dedi.