BIST 10.166
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.389,86
HABER /  EKONOMİ

EBK müracaat şartlarını değiştirdi

Et ve Balık Kurumu (EBK), ithal 20 bin baş besi hayvanı için müracaat şartlarını değiştirdi.

Abone ol

Daha önce dilekçeyle başvuru isteyen Kurum, artık dilekçe kabul etmeyecek. İthal besi danalarından almak isteyen köylüler, Kurum'un internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurmaları gerekecek.

Et fiyatlarını düşürmek için kasaplık sığırları kesen EBK, ithal edeceği besi danalarının başvuru şartlarını duyurdu. Kurum internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 14 Haziran 2010 tarihinde yapılacak ihalede besilik canlı büyükbaşlarla ilgili müracaatlar kabul edilmeye başladı. Başvurular Genel Müdürlüğün Ankara Balgat'taki binasına elden yada posta yolu ile yapılabilecek. Ayrıca 0 312 286 25 28 nolu faksa gönderilecek.

Kurum daha önce dilekçeyle alacağını duyurduğu müracaatlarda da değişiklik yaptığını önemli not olarak belirtti. Dilekçeyle yapılan başvuruları kabul etmeyeceğini belirten Kurum, "Başvuru Formu" doldurularak ithal besi danası alınabileceğini kaydetti. Basvuru Talep Formunda belirtilen miktar ne olursa olsun, besicilere verilebilecek hayvan sayısı da 20 ile 250 baş arasında sınırlandırıldı.

SON MÜRACAAT TARİHİ 30 HAZİRAN

Besicilerin 30 Haziran 2010 tarihine kadar başvuru formlarını EBK'ya göndermeleri gerekiyor. Bu tarihten sonraki talepler değerlendirmeye alınmayacak. Basvurunun fazla olması halinde noter huzurunda

Çekiliş yapılacak. Çekiliş sonuçları isteklilere bildirilecek.

Köylüler ithal besi danalarını aldıklarında iki ayrı taahhütname de imzalayacaklar. Bunlardan biri peşin ödeme taahhütnamesi diğeri ise alınan danaların 5 ay boyunca beslenip ardından satılabileceğine ilişkin taahhütname olacak.

KIYMA 16,50 LİRAYA DÜŞTÜ

Et ve Balık Kurumu'nun kasaplık sığırları kesmesinin ardından et fiyatındaki düşüş devam ediyor. Kurum'un mağazalarında satışa sunulan kıyma son olarak 17 lirayken bugünden itibaren 16,50 liraya geriledi. Dana kuşbaşı ise 19,15 liraya tüketiciye satılıyor.