BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.436,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu dan İmam Hatip açılımı!

Başbakan Ankara’dan “Manşetlerle gelen manşetlerle gider” diye seslenirken Kılıçdaroğlu Zonguldak’ta bakın neler yaptı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ZONGULDAK-
CHP'nin 33. Olağan Kurultayı'nda Bülent Ecevit’in kasketini takan Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez Ecevit’in seçim bölgesi Zonguldak’ta yine Ecevit’le özdeşleşmiş “Halkçı Kemal” sloganlarıyla karşılandı.

Parti Meclisi’ne yeni giren emekli müftü ile ölen işçilerin ruhuna fatiha okuyan Kılıçdaroğlu, İmam Hatip lisesi öğrencinin okuluna yardım teklifini de geri çevirmedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık koltuğuna oturduktan hemen sonra 30 işçinin hayatını kaybettiği Zonguldak’a gitti, halka, halkın acılarına dokundu. Ancak Kılıçdaroğlu’nun ilk liderlik gezisi bir taziye ziyaretinden çok bir seçim gezisi oldu. Ankara’dan Zonguldak’a giden yolda ilçe teşkilatlarınca düzenlenen karşılama törenleri nedeniyle sık sık duran Kılıçdaroğlu bundan sonra izleyeceği çalışma yöntemi ve kullanacağı üslupla ilgili de pek çok mesaj verdi.

TERİNİZİ KOKLAMAYA GELİYORUZ

Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı kendisini yol kenarında karşılayan Mengenliler oldu. Kısa bir süre burada duran Kılıçdaroğlu aşçılarıyla ünlü Mengenlilere seslendi. Kılıçdaroğlu işsizliği yolsuzluğu bitirmek için yola çıktıklarını söyledi, “Terinizi koklamaya geliyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Hazırlanan yemek hoşunuza gitmiyorsa bu yemeği yapanı değiştirmek gerek” diyerek de oy istedi.

AYAĞINIZIN TURABI OLACAĞIZ

Kılıçdaroğlu ikinci durağı Devrek’te de yetim-kul hakkı yemeyen bir siyasetten bahsetti. Siyasette zenginleşme dönemine son vereceklerini ileri süren Kılıçdaroğlu’nun sözleri, bir dönem eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’le özdeşleşen “Halkçı Kemal” sloganları ile kesildi. “İlk sözümüz halk, son sözümüz halk” diyen Kılıçadroğlu, “Milletin ayağının turabı olacağız” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bastonlarıyla ünlü Devreklilere özel bir mesajı da oldu: ”Bir dünya markası yarattınız. Biz de sizin desteğinizle Ankara’da bir marka yaratacağız.”

ECEVİT'TEN SONRA EN BÜYÜK İLGİ

Kılıçdaroğlu gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılandı. Otobüsten her inişinde izdiham içinde kaldı. “Başbakan Kemal” sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu için, “Ecevit’ten sonra hiçbir lider böyle bir ilgi ve sevinç görmedi” yorumları yapıldı.

AYNI KULVARDAYIZ

Genel Maden İş Sendikası şubesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, sendika başkanı Ramis Muslu tarafından, “Genel başkanımız” diye karşılandı. Madencilerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu oy isteyerek şunları söyledi: ”CHP üreten, çalışan, kazanan, alınteri dökenlerin partisi olacak. Sizi sonuna kadar savunacağız. Emekçiler de kendilerini savunanların yanında olmalıdır. Zaman zaman ayrı düşünsek de aynı kulvarda yürümeliyiz”

ZİYARETLERDE MÜFTÜ DESTEĞİ

Zonguldak gezisinde neredeyse her dakikasında Kılıçdaroğlu’nun yanında yeni Parti Meclisi üyesi emekli müftü İhsan Özkes bulundu. Sendika ziyaretinde işçilerin ruhuna Fatiha okuyan Özkes tek tek ailelere yapılan ziyarette de Kılıçadroğlu’nun yanında bulundu. Özkes başsağlığı için gidilen her evde de işçiler için dua okudu.

ÖLÜMLERE TAKİP SÖZÜ

Ailelerin acısını paylaşan Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın kader sözlerine tepki göstererek ailelere “Bu kader değil. Gereken tedbirler alınmıyor. Yaşanan olayların peşini bırakmayacağım” sözü verdi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İMAM HATİP’E YARDIM

Kendisiyle konuşmak isteyen neredeyse herkesle sohbet etmeye çalışan, ellerini sıkan Kılıçdaroğlu’ndan İmam Hatip Lisesi öğrencisi bir genç de yardım istedi. Elinde kurabiye, dolmanın bulunduğu bir paket getiren genç “Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi için kermes yapıyoruz. Siz de destek verin” dedi. Kılıçdaroğlu “Kermesse tabi olur” yanıtı verince bir CHP’li gencin elindeki yiyecek içecek torbasını alarak 100 TL verdi.