BIST 10.070
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.434,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Mısır için ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır’da 200'e yakın kişinin öldüğü olaylara ilişkin bir açıklama yaptı.

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Mısır'ın bir an önce seçime gitmesini, demokratik yollardan bir hükümetin gelmesini isteriz." dedi.

Kılıçdaroğlu, ülkedeki bütün tarafları ve Mısır ordusunu itidalli davranmaya çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde sel felaketinde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye diledi.

Sabah saatlerinde Hatay Havaalanı’na inen Kılıçdaroğlu, Antakya’da Gezi olayları bahane edilerek yapılan eylemlerde ölen Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra İskenderun Demir Çelik Fabrikası’na geçen Kılıçdaroğlu, toplu sözleşmede anlaşmaya varamayarak greve giden İSDEMİR çalışanlarının dertlerini dinledi. Ardından da geçen hafta Çökek Yaylası’nda meydana gelen sel ve heyelanda yaşamını kaybeden Fatma Üstünel, Nidanur, Nisanur Ertunç, Ökkeş Morca ve Muammer Arif Canbolat’ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, olayla ilgili bilgi aldı. Ziyaretlere CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Milletvekili Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Refik Eryılmaz da katıldı.

'MISIR’DA DEMOKRASİ EN BÜYÜK ARZUMUZDUR'

Sel felaketinde vefat eden Canbolat’ın ailesine başsağlığı diledikten sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Mısır’daki darbeden sonra kan aktığını söyledi. Yaşanan olayların herkesi kaygılandırdığını ifade eden Kılıçdaroğlu, çok sayıda Mısırlının hayatını kaybetmesinin endişe verici olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Yönetime el koymuş olan Mısır ordusunun görevi, Mısır vatandaşlarının bütün koşullarda can güvenliğini sağlamaktır. Mısır ordusunun darbeden sonraki tutum ve davranışları ülkenin geleceği ve demokrasisi bakımından maalesef iyimser olmamıza imkan tanımamaktadır. Mısır Halkı, Tahrir meydanındaki barışçıl gösterilerde demokrasi ve özgürlük üretebileceğini göstermiştir. Şimdi, darbe sonrasında, Mursi yanlıları ile karşıtları arasındaki gerginlik ordunun da müdahalesiyle şiddete dönüşmüştür. CHP olarak ülkedeki bütün tarafları ve Mısır ordusunu itidalli davranmaya, şiddeti derhal sonlandırmaya ve bundan sonra şiddete mahal vermeyecek adımları derhal birlikte atmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumu da Mısır’daki şiddeti sona erdirecek adımların atılması ve ülkede demokrasi, özgürlük, fırsat eşitliği ve istikrarı sağlama doğrultusunda yardımcı olması için göreve çağırıyoruz. Kardeş Mısır halkının acılarını paylaşırken, geleceğe dönük umutlarının gerçekleşmesi için CHP olarak onların yanında olacağımızı bilmelerini istiyoruz."