BIST 10.627
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.426,61
HABER /  DÜNYA

İstanbul Mısır için ayağa kalktı

Mısır’da güvenlik güçlerinin Mursi yanlılarına karşı yaptığı kanlı müdahale, Fatih Camii’nde düzenlenen eylemle protesto edildi. Yürüyüş yap...

Abone ol

Mısır’da güvenlik güçlerinin Mursi yanlılarına karşı yaptığı kanlı müdahale, Fatih Camii’nde düzenlenen eylemle protesto edildi. Yürüyüş yapan göstericiler, Saraçhane Parkı’ndaki basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Mısır’da en az 120 kişinin ölümü ile sonuçlanan kanlı müdahaleyi protesto eden kalabalık, saat 12.00’de Fatih Camii’nde toplandı. Ellerinde Mursi fotoğrafları ve Mısır bayrakları taşıyan eylemciler, Sisi aleyhinde sloganlar attı. İHH, Özgür Der ve İmkan Der gibi kuruluşların öncülüğünde düzenlenen eyleme katılan çok sayıda vatandaş, darbe girişimlerini lanetledi.
Eyleme İHH Başkanı Bülent Yıldırım, ÖZGÜR-DER Başkanı Rıdvan Kaya, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ile çok sayıda aktvivist katıldı. Burada katılımcılara hitap eden İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Uluslararası oyun yapıcılar Türkiye’de de denedi bunu. 28 Şubat için bin yıl devam edecek dediler. Fakat şimdi kendileri toprağa gömüldüler" dedi.

"MÜSLÜMANLAR YALNIZ DEĞİLLER"
Fatih Camii avlusunda yapılan açıklamaların ardından yürüyüşe geçen kalabalık, trafiği tek yönlü olarak araç ulaşımına kapattı. Yürüyüşün ardından Saraçhane Parkı’nda toplanan göstericiler, burada “Defol Sisi, seninleyiz Mursi”, “Darbeciler halka hesap verecek”, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık” ve “Uyan, diren, özgürleş” şeklinde sloganlar atarak, Mısır’da yaşanan darbe ve ardından yaşanan olayları protesto ettiler. Burada toplanan grup adına açıklamayı ÖZGÜR-DER Başkanı Rıdvan Kaya yaptı.
Kaya, “Rabbimiz kendi yolunda şehit olanlar için vaatte bulunuyor. Onlara canları ve malları karşılığında cenneti vaat ediyor. Bu sabah şehit olan kardeşlerimiz de rabbimizin cennetine kavuşmuşlardır. Bizler Mısır’daki halkla danışmak için bu alanda toplanarak şunu vurguluyoruz; Mısır’daki kardeşlerimiz yalnız değildirler. Müslümanlar yalnız değillerdir” dedi.
Kaya, “Mısır Genel Kurmay Başkanı Sisi, 48 saat mühlet veriyorum dedi ve ardından darbe yaptı. İki gün önce 48 saat mühlet veriyorum dedi ve bugün katliam yaptı. Şimdi yüzü aşkın şehidimiz ve binlerce yaralımız var. Ve daha Mısır’lı kardeşlerimizin ne kadar şehit vereceğini de tahmin etmemiz mümkün değil. Çünkü büyük bir zulüm ile hareket etmektedirler. Nereden alıyorlar bu gücü” diye sordu.
Grubun eylemi, yapılan duaların ardından son buldu.
(İHA)