BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili bakanlardan Mısır tweetleri

Mısır'da şu ana kadar en az 150 kişinin öldüğü olaylara kabinedeki bazı bakanlar özellikle Twitter hesabından tepki gösterdi.

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, tepkilerini attıkları tweetlerle ortaya koydu.

Ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik de Twitter üzerinden açıklama yaparken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da "MısırdaKatliamDursun" hashtagını paylaştı.

Mısır'da yaşananlara ilişkin tweet atan Kalkınma Bakanı Yılmaz, Twitter mesajlarında "Mısır'da yaşanan vahşete rağmen şiddet tuzağına düşmeden darbeye direnen halk, her türlü takdiri ve en samimi duaları hak ediyor. Darbeye adıyla hitap edemeyenler, ellerine ve dillerine bulaşan kana hangi ismi yakıştıracak acaba? Başka ülkelerin finansman ve siyasi desteği ile darbe yapıp halkı katledenler, seçilen Cumhurbaşkanını vatana ihanetle yargılama peşinde. Halkı birbirine düşürerek, kurtarıcı rolünde meşruiyet imalatı yapmaya çalışanlar, gelecekte işledikleri suçlardan hesap verecek inşallah." ifadelerini kullandı. Bakan Yılmaz ayrıca "Mısır ordusu toplumda bir iç çatışma tetikleyerek meşruiyet kazanmaya çalışıyor. Katliama rağmen insanlar buna kanmayacaklar" anlamına gelen "Egyptian army is trying to manufacture legitimacy through fueling internal conflict in the society. Despite massacre, people don't buy it." şeklinde İngilizce tweet de attı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da ilk önce "Siyasal İslâm bitecek' diye sevindirik olan sefiller, İnsanlığı bitiriyor! Zulm ile âbad olanın âhiri berbâd olur! #egypt" diye tweet attı. Kılıç ardından "Mısır'da Sisi'nin generalleri ile katil Baltacılar ölümleri kutluyor! Zulüm Arş'a dayandı." şeklindeki bir tweetle askerleri öpen bir adamın görüldüğü fotoğrafı paylaştı. Kılıç ayrıca "Öldürmekle emrolunan asker Adeviyye'de annesiyle karşılaşırsa ne olur?!" diyerek bir askeri öpen siyah örtülü bir kadının fotoğrafını paylaştı.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ise "Mısır'daki darbe ve vahşeti görmezden gelmek demokrasi münafıklığıdır. Riyakarlıktır. Allah yardımcıları olsun." tweetini attı.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik de Mısır'la ilgili "mısırdakatliamdursun" hashtagi ile şu tweeetleri attı: "Mısır'daki katliamda, bu kirli darbenin finansörleri ve suskun seyircileri en az Sisi kadar suçludur. Yazıklar olsun! Sn. Başbakan'a utanmadan diktatör diyen oskarlılar ve onların Türkiye'deki süflörleri neredesiniz?"



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise sadece "MısırdaKatliamDursun" hashtagini paylaşmakla yetindi.