BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu kendi güçsüzlüğünü gördü!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gezi Parkı olaylarındaki tavrına AK Partiden tepki geldi. Naci Bostancı, 'Kılıçdaroğlu kendini tasfiye ediyor' dedi.

Abone ol

BANU İRİÇ
İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK) - Taksim'de başlayan Gezi Parkı olaylarının ağaçların kesilmesine itiraz etme protestolarının dışına çıkarak hükümet karşıtlığına dönüşmesi Türkiye'de muhalefet eksikliğini ortaya koymuş oldu.

Gezi Parkı olaylarını ve CHP'nin aldığı rolü AK Parti Amasya milletvekili Prof. Dr Naci Bostancı'ya sorduk. Muhalefet eksikliğinden kaynaklanan ve temsil edilemediğine inanan insanların bir çok güç tarafından sokağa mobilize edilmek istediğini söyleyen Bostancı, eylemlerinin asıl hedefinin Erdoğan'ın karizması olduğunu ve problemin ise dışarıya Erdoğan'ın üslubu gibi yansıtılmak çalışıldığını söyledi.

"Meşru taleplerle ortaya çıkıyormuş gibi davranan gruplar var" diyen Bostancı marjinal grupların, sol çevrelerin sokağa selam çakan ve sokak üzerinden siyaset yapmak isteyen grupların varlığına dikkat çekti. 

Olayları iki katman halinde incelemek gerektiğini söyleyen Bostancı "Birinci katman, tamamen marjinal senaryolar çerçevesinde siyaseti yönlendirmek ve kuraldışı müdahale etmek isteyen gruplar var. Diğer katman ise Türkiye siyasetinin meşru zemininde bulunan ama rahatsızlıklarını sokak üzerinden dillendirmek isteyen gruplar var. Marjinal gruplara karşı yapılması gereken demokratik hukuk devlerinin yapması gereken zeminde güvenlik tedbirlerini sürdürmektir" dedi.

"Rahatsızlıkları bulunan kesimler yönlendirilmeye çalışılıyor" diyen Bostancı, diyalog kuran, bunları hesaba katan bir siyaset anlayışıyla sorunların çözülebileceğini kayıt düştü.

"Parlamento varken, herkesin sokakta hak aramaya kalkışması kaos ve karmaşa yaratır" diyen Bostancı, iktidarın da muhalefetin de çıkarması gereken sonuçlar olduğunu söyledi.

BAHÇELİ MİLLİYETÇİLİĞİ DEMOKRATİKLEŞTİRDİ

Muhalefetin sokaktakileri temsil edemediği için bu duruma gelindiğini belirten Bostancı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin demokratik zeminde çağrılar yaptığına vurgu yaptı ve Bahçeli'nin milliyetçiliği demokratikleştirdiğini söyledi. Bahçeli'nin siyaset döneminde attığı en büyük adımlardan birinin MHP'nin demokrasi dışında tutmaya çalışan kesimlerle mücadele ederek kurtarması olduğunu söyledi.

Bostancı CHP'yi şu sözlerle eleştirdi: "Ana muhalefet partisinin parlamentoda hak araması gerekirken sokağa teşekkür etmesi anlaşılır bir durum değil"

KILIÇDAROĞLU KENDİNİ TASFİYE EDİYOR

Kılıçdaroğlu'nun sokağa çağrı yapan tavırlarının doğru olmadığına vurgu yapan Bostancı, Kılıçdaroğlu'nun sokaktan güç almak istemesiyle meşru yoldan yapamadığını sokakta yapmaya çalıştığını ve bu şekilde aslında kendisini tasfiye ettiğini ve güçsüzlüğünü gördüğünü söyledi. Bostancı aslında Kılıçdaroğlu'nun kendi niteliklerine uygun olarak barışçıl bir şekilde davranması gerektiğini bu şekilde daha başarılı olabileceğini sözlerine ekledi.

KILIÇDAROĞLU SOKAĞA ÇAĞRI YAPMIŞTI 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Mayıs ayında yaptığı bir konuşmasında 1 Haziran'da yapacakları mitingi işaret ederek "Saldıracağız ve hükümeti düşüreceğiz" demişti. Gezi Parkı olaylarının büyümesiyle birlikte CHP Kadıköy'deki mitingini iptal ederek Taksim meydanındaki protestolara katılmıştı.

ÖNDER DE FIRSATÇILIKLA ELEŞTİRMİŞTİ

CHP'nin sokaktan kendine oy devşirmeye çalıştığını BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder de eleştirerek "ambulansın arkasındaki fırsatçı taksi" benzetmesi yapmıştı. Direnişi kendilerinin başlattığını söyleyen Önder " CHP ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi konmak istedi. Yemezler gözüm" demişti.