BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Öğretmene dayak kamerada

İstanbul Sancaktepe’de bir ilköğretim okulunda görevli öğretmen, iddiaya göre, öğrenciler arasındaki kavgayı ayırdığı gerekçesiyle bir öğren...

Abone ol

İstanbul Sancaktepe’de bir ilköğretim okulunda görevli öğretmen, iddiaya göre, öğrenciler arasındaki kavgayı ayırdığı gerekçesiyle bir öğrencinin babası ve yakını tarafından tekme tokat dövüldü. Burnu kırılan öğretmen hastanelik olurken, o anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Olay, Sancaktepe Osman Gazi Mahallesi’nde bulunan İbni Sina İlköğretim Okulu’nda yaşandı. İddiaya göre, Türkçe öğretmeni Ali Tamam, nöbetçi olduğu gün sınıfta kavga eden öğrencileri ayırdı. Kendisiyle tartışan bir öğrenciyi uyaran öğretmen, evine gittikten sonra öğrencinin velisi kendisini telefonla aradı. Öğrenci velisiyle telefonla konuşan Ali Tamam, daha sonra görüşmek için evinin önüne indi. Bu sırada öğrencinin velisi ile bir yakını Tamam’a saldırdı. Genç öğretmen, öğrenci yakınları tarafından evinin önünde tekme tokat dövüldü. Saldırı anı güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı. Olayda burnu kırılan öğretmene 10 gün iş göremez raporu verildi.
Öğretmen Ali Tamam, kendisine saldıran velilerden şikayetçi oldu. Tamam öğretmen arkadaşları ve Eğitim-Sen üyeleri ile birlikte okul önünde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, “Öğretmenimiz 6 Haziran’da evinin önünde güpegündüz haince bir saldırıya uğramıştır. Ali öğretmene yapılan bu saldırının kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Unutmayın ki geleceğin onurlu ve şerefli nesillerini bugünün şerefli bu öğretmenleri yetiştirecektir” dedi.
Öğretmen Ali Tamam ise yaşanan olayı şöyle anlattı:
“Olay günü okulda nöbetçi öğretmendim. Öğrenciler sınıfta kavga çıktığını söylediler. Kontrol etmek için yukarı çıktım. Sınıfta kavgayı ayırdım. Cam kenarında bir öğrenci bana diklendi, üzerime yürüdü. Kendimden uzaklaştırmak için elimle geri ittim. Daha sonra öğrencilerle koridorda karşılaştım, konuştuk ve ayrıldık. Eve geldikten sonra telefonum çaldı. Telefonu açtığımda bana diklenen öğrencinin velisi benimle konuşmak istediğini söyledi ve kapıya çağırdı. Bir art niyet düşünmediğim için aşağı indim. Bana ağza alınmayacak küfürler etti. Durumu anlatmama rağmen küfürlere devam etti. Yanında gelen diğer kişi birden bana vurdu sersemledim ve o ara ikisi birden vurmaya başladı. Burnum kırıldı. İki kişiden de hastane raporu aldıktan sonra şikayetçi oldum” dedi.
(İHA)