BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kavgayı ayırmak isterken bıçaklandılar

Fatih’te küçük bir çocuğu döverken gördükleri iki kişiyi uyarmak ve kavgayı ayırmak için araya giren 4 arkadaş, kalabalık bir grubun bıçaklı...

Abone ol

Fatih’te küçük bir çocuğu döverken gördükleri iki kişiyi uyarmak ve kavgayı ayırmak için araya giren 4 arkadaş, kalabalık bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı. Olayda iki hafız ağır yaralanırken, yaşanan saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, Çarşamba Çukurbostan Parkı’nda 26 Mayıs 2013’te saat 22.40 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Çukurbostan Parkı içerisindeki caminde yatsı namazı kılan 4 hafız, sohbet etmek için parkta oturmak istedi. Bu sırada parktaki iki kişinin küçük bir çocuğu dövdüğünü gören hafızlar, çocuğu kurtarmak için araya girmek istedi. Kendilerine müdahale eden hafızlarla tartışan 2 kişi parktan ayrıldıktan kısa bir süre sonra kalabalık bir grupla geri döndü. Ardından hafızlarla kavgaya tutuşan kalabalık grup, tekme tokat saldırmaya başladı. Daha sonra gruptan koşarak gelen bir kişi elindeki bıçakla 4 arkadaşa saldırdı. Saldırgan iki kişiyi yaraladıktan sonra parktan kaçarak uzaklaştı. Saldırı sonucu yaralanan hafızlar Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bıçaklı saldırıya karışan şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.

Olay anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi
Bıçaklı saldırı ve ardından yaşanan kargaşa çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, parka giren kalabalık grubun hafızlarla tekme tokat saldırdıkları, bir kişinin pantolon kemerini çıkarıp hafızlara savurduğu görülüyor. Parktaki vatandaşların gözleri önünde cereyan eden olayda, arkadan koşarak gelen bir saldırganın elindeki bıçağı gelişi güzel şekilde savurduğu ve iki hafızı bıçakla yaraladığı görülüyor. Bel ve baldırlarına aldığı bıçak darbeleriyle yere yığılan hafız acı içinde kıvranırken, saldırganların aynı şekilde koşarak parktan kaçtıkları net bir şekilde görülüyor. Görüntüler, çevredeki vatandaşların olay yerine gelişi ve yaralı hafızın sekerek kamera kaydının dışına çıkması ile son buluyor.
Yaralı hafız Mustafa Aksu’nun babası Hakan Aksu, olay günü yaşananları İhlas Haber Ajansına (İHA) anlattı. Aksu, “Çocuklar kursa gideceklerinde şuradaki camide yatsı namazı kıldıktan sonra burada oturuyorlar. Bu sırada iki kişinin küçük bir çocuğu dövdüğünü görüyorlar. Dayanamayıp kalkıp onları ayırmak istiyorlar. Tabi ayırmak isterken de çocuklar bunlara sataşıyor sen ne karışıyorsun diye. Kavga başlıyor. Yani iki kişi bizim çocuklara sataşıyor. Tabi baş edemeyince toplanıp gidiyorlar 19-20 kişi toplanıp bıçaklarla gelip burada 4 hafıza saldırıyorlar” dedi.
Oğlunun üç bıçak darbesiyle yaralandığını ifade eden Aksu, “Tabi iki tane hafızı bıçaklıyorlar birisi benim oğlumdur. Üç yerinden bıçaklanıyor. Bir tanesi bel kemiğinin altında iki tanesi de kalçasının altında olmak üzere üç yara alıyor. Sonra saldırganlar arka tarafta sote bir yer var. Oraya gidip halay çekiyorlar nasıl bıçakladım gibisinden eğlence yapıyorlar” diye konuştu.
Saldırıyı yapanların dışarıda elini kolunu sallayarak gezdiklerini anlatan Aksu, “Eli bıçaklı serseriler gözümüzün önünde dönüp dolaşıyorlar. Az önce de buradan motosikletle geçtiler. Sanki alay edercesine hala etrafımızda dolaşıyor. Ve hiçbirini emniyet mensupları ifade için almadı. Şu ana kadar emniyet bunları gözaltına almadı. Bunu polis memuruna sorduğumuzda ‘bunu biz alsak savcı çocuk suç işlemez deyip salıverir’ diyerek bizim içimize korku salıyorlar” dedi.
Olay günü saldırıya uğrayan gençlerden Baver Aslan ise, “Burada oturuyorduk. Kavgayı ayırmak istedik ama bize saldırdılar. Çok kalabalıktılar. Arkadaşlarımızı burada bıçakladılar. Biz çocuğa vururken gördük ve ayırmak istedik” diye konuştu.
(İHA)