BIST 10.226
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.397,43
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı ülkemiz siyasetinde bir milattır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, "Gezi Parkı süreci ülkemiz siyasetinde bir milattır. Geleneksel siyaset dö...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, "Gezi Parkı süreci ülkemiz siyasetinde bir milattır. Geleneksel siyaset dönemi kapanmıştır. Buna kendi partimin siyasetini de dahil ediyorum” dedi.
Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözde Ermeni soykırımına ilişkin Papa’nın sözlerine tepki gösteren Loğoğlu, CHP olarak Papa’nın görevinin insanları barıştırmaya yönelik çizgide olması gerektiğini ifade ettiklerin söyledi. Sözde Ermeni soykırımının 100. yılı olan 2015 yılı için Ermeni Diasporası’nın hazırlık içinde olduğunu belirten Loğoğlu, “Bu konuda gerekli hazırlıkları yapmazsak olacaklara şaşırmayalım” uyarısında bulundu. Suriye konusuna değinen Loğoğlu, AK Parti’nin Suriye’deki gelişmeleri farklı evrenden seyrettiğini söyledi. Basın toplantısında Gezi Parkı eylemlerine de değinen Loğoğlu, eylemlere dünyanın her yerinden destek geldiğini, demokrasi ve itidal çağrısı yapıldığını ifade etti. AK Parti içinde de eylemlere karşı aklıselim çağrı yapan seslerin yükseldiğini belirten Loğoğlu, “Bunun tek bir istisnası var; Başbakan ve çevresindeki dar grup yatıştırmak yerine kışkırtmayı, birleştirme yerine kutuplaştırmayı, halkın bir bölümün tehdit ediyor. Başbakan adeta savaş ilan ediyor. Kime karşı? Bu söylediklerinin arkasını getirdiği zaman acaba Türkiye’de neler olacak? Acaba bunları biliyor mu? Adalet ve Kalkınma Partisi içindeki bu azınlık gövde gösterisini güç gösterisi sanıyor. Bu arada kendisine sarf edildiğini iddia ettiği küfürlerden rahatsız olduğunu söylüyor. Bizde CHP’ye karşı yüz kızartıcı söylemlerinden rahatsızız. Anamuhlafet partisine bu devleti, Cumhuriyeti kurmuş bir partiye olmadık şekilde hakaret etmesini kabul etmiyoruz. Bizim genel kültür anlayışımız Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nın seviyesine inmesini izin vermiyor” diye konuştu.
Gezi Parkı sürecinin Türkiye siyasetin bir milat olduğun belirten Loğoğlu, “Geleneksel siyaset dönemi kapanmıştır. Buna kendi partimin siyasetini de dahil ediyorum. Yeni nesil gençler herkesin yaşam tarzına saygılı demokrasiyi getirmekte kararlıdır. Bu hangi yolla gerçekleyecek belli değil, ama gerçekleşeceği bellidir. Beni yeni harekete ‘global posision sistem’ kısaca GPS diyorum. Toplumsal paradigmaları değiştirme içindedir. Genellikle bizim neslimiz çocuklarının geleceğini düşünür, şimdi ise genç nesiller benim geleceğime de sahip çıkıyor. Futbol taraftarları birlikte hareket ediyor, namaz kılanları namaz kılmayanları koruyor. Bunlar Gezi Parkı sürecinin ilk etkileridir” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın ‘Sandıkta hesaplaşacağız’ yönündeki sözlerine atıfta bulunan Loğoğlu, “Doğru ama Sayın Başbakan şunu unutuyor yada unutturmaya çalışıyor. Siyasiler halka sadece sandıktan sandığa değil her gün hesap verirler. Sen 4 sene sandıktan çıkacaksın istediğin şekilde at koşturacaksın ben çoğunluğa sahibim diyeceksin. Böyle demokrasi olmaz. Demokrasini en temel kuralı hesap vermektir. Türkiye’nin geleceği artık Adalet ve Kalkınma Partisini mitinglerinde değil, gezi parklarında çizilmektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi demokrasi treninden inmiştir ama farkında olmadığı gezi parkında eylemleri sürdüren bütün gençlerin demokrasi treni Türkiye yoluna devam ediyor. Güzel yeni yolcuklara devam ediyor. Umarım Adalet ve Kalkınma Partisi bu trenin farkında olur” diye konuştu.
Loğoğlu, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin “Siyasette yeni bir dönem başladığını söylediniz. Yeni dönemde CHP olarak ne yapacaksınız?” yönündeki soruya Loğoğlu, “Bizde derin derin bu konuyu düşünüyoruz. Biz kurumsal olarak bu sürecin içinde değiliz ama dışında da değiliz. Bu sürecin tek sahibi vardır o da halktır. Önce bu süreci anlamak için araştırmalar yaptıracağız. Bu süreç nereden gelmiştir nereye gitmektedir. Biz CHP ile bu hareketi nasıl birleştiririz nasıl hareket ederiz bu arayış içinde olacağız. Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır. Hepimize ama öncelikle CHP’ye çok büyük görevler düşmektedir” yanıtın verdi.
Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin soru üzerine Loğoğlu, “Bütün vatandaşlar gibi kaygıyı bizde hissediyoruz. Bu gidişat iyi değil. Böyle mitingler, bu gövde gösterisi gerginlikleri artıracak, kutuplaştırmayı artıracak. Bu söylemin kime yararı var onu anlamıyorum. İnsanlar kaygılı. Gerilime ihtiyacı yok” dedi.
(İHA)