BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a ne söyleyecek?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yapacağı ziyareti öncesi konuştu.

Abone ol
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Erdoğan terör sorununun çözümü için yarın bir araya gelecek. Görüşme öncesi konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan'a şehit annelerin talebini ileteceğini söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yarın yapacağı görüşme öncesinde NTV'ye özel açıklamalarda bulundu.
 
Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede hükümetin atacağı her adımda katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.
 
Görüşmede Erdoğan’la, 'bir daha şehit cenazesi gelmemesi için neler yapılabileceğini’ konuşacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
 
"Arzu etmeme rağmen bugün bir şehit binbaşının cenazesinde bulundum. Her şehit cenazesine gitmek beni üzüyor, yıkılıyorum. Her şehit haberi geldiğinde dünyam kararıyor.
 
Elimden tek gelen şey şehit ailelerine gidip onlara başsağlığı dileyip cenaze namazı kılıyorum. Her şehit ailesi 'ne olur bu terörü durdurun' diyor.
 
Ben de şehit ailelerinin sesine kulak veriyorum. Ve hükümetin başı olarak sayın Başbakan'a 'bir daha şehit gelmemesi için ne yapabiliriz' çözüm arayışı için gidiyorum."
 
'TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ARKASINDA DEĞİLİZ'

Bu konuda parti olarak bir çalışmaları olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, hükümete terörle ilgili her adımda katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.
 
Kılıçdaroğlu, "Yoksa CHP hiçbir terör örgütünün yanında ya da arkasında değildir. Terör örgütüne destek sağlamaz. Tek isteğimiz analar ağlamasın şehit cenazesi gelmesin.
 
Şehit cenazesi bir daha gelmesin diye şehit annelerinin talebini yerine getirip yarın Başbakan'a gidiyorum. Katkı sunmak istediğimizi söyleyeceğiz, çözüm önerilerimizi ortaya koymaya gidiyorum."