BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.488,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kültür Bakanı Günay'dan İzmir'e müjde

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay İzmir'lileri sevindirecek Expo müjdesi...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir İnciraltı'nın Expo alanı olması konusunda herhangi bir sorun kalmadığını belirterek, yasal düzenlemenin İzmire hayırlı olmasını diledi.

Günay, TBMM Genel Kurulu'nda, 2020'de gerçekleştirilecek EXPO Fuar Organizasyonu'na aday olan İzmir'de, etkinliğin gerçekleştirileceği alanın İnciraltı olarak belirlenmesine ilişkin tasarının kabul edilmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'in, İnciraltı ile aynı zamanda önemli bir yeşil alana kavuşacağının altını çizdi.

''İnciraltı'nın Expo alanı olması konusunda herhangi bir sorun kalmadı. Yasal düzenlemenin İzmirimize hayırlı olmasını diliyorum'' ifadesini kullanan Günay, alanda kalıcı bir yapılaşmanın olmayacağını vurguladı.

İzmir'in, bu yasal düzenlemeyle Expo adaylığı konusundaki hedefine bir adım daha yaklaştığını belirten Günay, kent için çok önemli bir beklentinin gerçekleştirildiğini dile getirerek, bu süreçte başta İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

TBMM'de kabul edilen Expo kanunun içeriğinde, İzmir kent merkezinde ve Balçova belediye sınırlarında yer alan İnciraltı Turizm Merkezi'nin İnciraltı kesiminin bir bölümünün, 2020 Expo Fuar Organizasyonu'nun gerçekleştirileceği alan olarak belirlenmesi, düzenlenmesi ve uygulanması konularında hükümler yer alıyor.