BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 37'ye yükseldi

İç karışıklık ve savaşın bir türlü son bulmadığı Suriye'den ölüm haberleri gelmeye devam ediyor...

Abone ol

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, uzun zamandan beri operasyonların hedefi olan ve birçok semti harabe haline gelen Humus'ta 11, 2 günden bu yana yoğun operasyonların düzenlendiği İdlib ve Lazkiye'de 8'er, iç kesimlerde yer alan Hama'da 4, Halep'te 3, Dera kentinde 2 ve Şam banliyölerinde bir olmak üzere güvenlik güçlerince açılan ateşte toplam ölü sayısının 37'ye yükseldiğini kaydetti.

Şam'ın birçok noktasında düzenlenen yönetim karşıtı eylemlere müdahale eden güvenlik güçlerinin, göstericilerin üzerine ateş açtığı ifade ediliyor. Şam'ın Kabun bölgesinde Suriye ordusu ile Özgür ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor. Bu arada, bölgeden patlama ve yoğun silah sesleri yükseliyor.

Yerel aktivistlerden Ebu Şahin, Humus'un yanı sıra Şam, Hama, Dera ve İdlib'in birçok semtinin operasyonlar nedeniyle harabeye döndüğünü ve halkın buralardan kaçtığının altını çizerek, "Yaz mevsiminin başlaması ve okulların tatile girmesiyle operasyonlar daha da artacak. Yeni katliamların gerçekleşmesinden korkuyoruz" dedi.