BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.490,35
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu-Demirtaş görüşmesi ilk açıklama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Meclis'te bir araya geldi. CHP-HDP görüşmesinde ilk açıklama Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, 'Terörden duyulan endişeleri konuştuk' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, TBMM'de bir araya geldi. Görüşme 11.00'de başladı. 2 lider arasındaki görüşme 40 dakika sürdü.

Görüşme sonrası ilk açıklamayı Kılıçdaroğlu yaptı. ''Yaşanan olaylardan duyduğumuz endişeleri dile getirdik karşılıklı olarak'' diyen CHP lideri, Başbakan Davutoğlu'nu da ''Sayın Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Özellikle son günlerde yaptığı açıklamalar kendi içinde çelişkilerle dolu. Beyefendi olay Ankara’da oldu. Emniyete 500 metre mesafede oldu'' sözleriyle eleştirdi.

CHP-HDP GÖRÜŞMESİ KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Terörden duyulan endişeleri konuştuk. Türkiye'yi bu noktaya ayrışan siyaset getirdi. CHP olarak ayrışan ayrışan değil beraber toplumdan yanayız. Gerginliği yaratanda sona erdirecekte siyasettir.

Bu güzel ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Türkiye, kendi sorunlarını aşacak kapasitesi olan büyük ve güçlü bir ülkedir. Siyasi partilerin elbette görüşleri farklıdır. Ama biz güzel bir ülkede yaşamak için ortak bir zeminde bir araya geldik.

Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Yaptığı açıklamaları büyük bir endişeyle izliyorum. ‘Suriye’den geldiler takip etmedik’ diyor. Beyefendi, olay Ankara’da oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne 500 metre mesafede oldu. 99 kişi hayatını kaybetti.

Ne söylediğini bilmeyen bir başbakan ve gülümseyen bir adalet bakanı. Toplumun vicdanı bundan rahatsız. Yönetimde bir zaafınız varsa bırakacaksınız. Bu kadar basit. İki bakan azledilmeli. Bu ölüm sayısı yetmiyor mu onlara? Bu gülüş yetmiyor mu onlara? Daha ne olacak? Güvenlik zafiyeti yoksa bu 99 kişi nasıl öldü?

MHP LİDERİ BAHÇELİ KABUL ETMEMİŞTİ

HDP Eş genel başkanı Demirtaş'ın Meclis'teki makamında gerçekleşen görüşmeye gelişinde Kılıçdaroğlu'nu, Demirtaş ve Yüksekdağ makamın girişinde karşıladı.

Kılıçdaroğlu, Ankara’da meydana gelen terör saldırısından sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ’dan randevu talep etmişti. Bahçeli bu talebi kabul etmemişti.

Görüşmeye CHP Grup başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel de katıldı. Kılıçdaroğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirmişti.