BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.436,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu adam gibi PM istedi

CHP Parti Meclisi'nde (PM), milletvekili aday listesi için yapılan oylamada sert tartışmalar yaşandı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP'nin milletvekili adaylarının tespit edildiği tartışmalı Parti Meclisi toplantısının perde arkası aralanmaya başladı. Listede kendini göremeyen PM üyeleri tepki gösterince CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ancak bu kadarına yer verebildik. 80 kişisiniz. 80 kişi de çok fazla yeni tüzükte de bunu 40'a indirelim, adam gibi yapalım" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine tepki sert oldu. "Üyelerden "Biz adam gibi değil miyiz" tepkileri yükselince Kılıçdaroğlu sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek özür diledi.

CHP Parti Meclisi'nde (PM), milletvekili aday listesi için yapılan oylamada sert tartışmalar yaşandı.

AYGÜN OYLAMASINDA TARTIŞMA

En sert tartışmalardan biri Ankara Ticaret Odası eski Başkanı Sinan Aygün'ün Ankara 2. bölge 3. sıradan aday gösterilmesi oldu. PM üyeleri, sağ görüşlü olduğu, CHP ile bağlantısı olmadığı, ayrıca Ergenekon davası kapsamında yargılamasının sürdüğü için Aygün'ün adaylığına karşı çıktı. Yapılan oylamada 80 PM üyesinden 38'i Aygün'ün adaylığına karşı çıktı. Ancak Aygün'ün adaylığını kabul edenler için ayrıca bir oylama yapılmadı. Bunun üzerine itiraz yapılsa da bu itiraz kabul görmedi.

ADAM GİBİ PM TARTIŞMASI

CHP'nin PM toplantısında tartışmalar bununla sınırlı değildi. PM üyeleri arasında aday gösterilmeyenlerin de itirazı da sert oldu. Adaylar, "Partiye emek verdik, neden listeye alınmadık. Daha dün gelenler listeye alınmış" eleştirileri getirdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu söz alarak "Ben burada herkesi nasıl milletvekili adayı göstereyim. 80 kişisiniz. Ancak bu kadarına yer verebildik. 80 kişi de çok fazla. Yeni tüzükte de bunu 40'a indirelim, adam gibi yapalım" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu söz rahatsızlık yarattı. Üyelerden "Bizler adam gibi adamlarız" tepkisi gelince Kılıçdaroğlu geri adım atarak yanlış anlaşıldığını belirterek özür diledi.

BU ADAMLARLA DİYARBAKIR'DA YÜRÜYEMEM

Toplantıda Diyarbakır listesi de tartışma yarattı. Tanrıkulu'nun İstanbul'dan gösterilmesine, listede kendisine yer verilmemesine tepki gösteren Mesut Değer Diyarbakır adaylarını eleştirdi. Değer, "Bu adaylarla Diyarbakır sokaklarında gezemem, halktan oy isteyemem. Çalışacaksak ancak ayrı çalışabilirim" dedi.

ÖZÜRLÜ ADAY ÇEKİLDİ

Görme engelli milletvekili adayı Turhan İçli de seçilebilir sıradan aday gösterilmeyince adaylıktan çekildi.

DİDEM ENGİN SALONU TERK ETTİ

Listede olmayan Didem Engin'in de, "Hangi kritere göre milletvekili olunuyor. Bazı kişilere yakın olmak mı gerekiyor. Onun, bunun adamı olmak mı gerekiyor?" dedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Didem Hanım, siz yine de kimsenin adamı olmayın" dedi. Bunun üzerine Engin, "Birisinin adamı olsaydım bu listede yer alırdım. İzninizle ben toplantıyı terk etmek istiyorum, bundan sonraki çalışmalara da katılmayacağım" diyerek toplantı salonunu terk etti.