BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Anneleri de kurtarılamadı!

Yağmurun ardından karayolun istinat duvarı evlerinin üzerine çökmesi sonucu ölen iki çocuğun ardından anneden de kötü haber geldi

Abone ol

Erzurum'un Merkez Yakutiye İlçesi'nde yağmurun ardından karayolun istinat duvarı evlerinin üzerine çökmesi sonucu 2 çocuğu ölen anne de kurtarılamadı.

Çocukları 5 yaşındaki Berna ile 11 aylık Can'ın cenazeleri musalla taşına konduktan sonra hastanede tedavi gören Anne Fatma Altunkanat'ın ölüm haberi ulaştı. Çocukları ile birlikte cenaze namazının kılınması için dini tören ikinci namazına ertelendi.

Olay, dün saat 06.30'da Yakutiye İlçesi Gaziler Mahallesi Pehlivan Sokak'ta meydana geldi. Yaklaşık 20 metrekarelik evlerinin tek odasında uyuyan 22 yaşındaki Gültekin, eşi 20 yaşındaki Fatma, çocukları Berna, 3 yaşındaki Nurnisa ve 11 aylık ikizleri Hüseyin Can ve Salih Can Altunkanat, yol istinat duvarının evlerine yıkılması üzerine enkaz altında kaldı. Gecekondunun yıkılması ile enkaz altında kalan 6 kişi çevredekilerin ve sivil savunma birliğinin çabaları ile kurtarıldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Berna ile ikizlerden Salih Can öldü. Baba Gültekin ile ikizlerden Hüsein Can dün akşam saatlerinde taburcu edildi. Durumu ağır olan anne Fatma ile Nurnisa'nın yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Altunkanat Ailesi ve yakınları geceyi Milli Eğitim Müdürlüğü İzci Evi'nde geçirdi. Altunkanat ailesi bu sabah Atatürk Ünversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi morguna giderek Berna ile Salih Can'ın cenazelerini aldı. Cenazeler Kavakkapı Camii musalla taşına konulduktan sonra yakınları gözyaşı döktü. Çocukların tabutları başında ağlayan baba Gültekin ile babaanne Hediye Altunkanat, hastaneden gelen eşi Fatma'nın ölüm haberi ile bir kez daha yıkıldı. Çocukların musalla taşındaki cenazeleri anne ile birlikte toprağa verilmek üzere yeniden cenaze arabasına konuldu. Anne ve 2 çocuğunun cenaze namazı ikindi namazından sonra kılınacak.

Öte yandan aynı mahallede oturan evli ve 1 çocuk babası Resul Tekin, Altunkanat ailesinin başına gelenlerin kendilerinin başına gelmesinden korktuklarını söyledi. Şikayet üzerine belediyeden gelen görevlilerin yine fotoğraf çekip gittiğini savunan Resul Tekin, "Evde babam, annem, eşim çocuğum ve kardeşlerim olmak üzere 9 kişi yaşıyoruz. 3-4 can da bu evden mi gitsin ? Evimizin yanından geçen istinat duvarı çatlamış. Gece korkudan uyuyamıyoruz. Aynı durum bizim de başımızda. Belediye biran evvel burada önlem almalı" dedi.