BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Kıbrısta ayıplı manşet

Olmadı hiç olmadı. Yakıştıramadık.. İngilizler bile hakkını verdi Fenerbahçe'nin. Ama ya Kıbrıslı Sözcü gazetesi..

Abone ol İNTERNETHABER- Fenerbahçe'nin Chelsea'ye elenmesini, KKTC'nin Sözcü gazetesi işte bu manşetle gördü: Hakemsiz buraya kadar

Haberde, “Türkiye’de bedava penaltılarla maç kazanan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ndeki Chelsea maçında penaltı olmayınca maçı kazanamadı” ifadelerine yer verildi.

Haberin içeriğinde kullanılan yorum daha acı verici.. Son Kayseri maçında tartışmalı penaltı kararını, Chelsea mağlubiyetine bağlıyor. Gazetenin spor editörünün unuttuğu bazı şeyleri hatırlatmak isteriz:

10 PENALTISIZ MAÇTA GÜZEL FUTBOL

Fenerbahçe Chelsea ile şampiyonlar ligi ön eleme maçı oynamıyordu. Yani avrupa arenasına çıktığı ilk maç değildi. Çeyrek finalde oynuyordu. Buraya kadar oynadığı  toplam 10 maçta hiç hakem kıyağı görmedi. Hiç penaltı atmadı. Üstelik aleyhimize kırmızı kart ve penaltı kararları vardı. Hakemler gördüğünü çaldı. Üstelik oynadığı göze hoş gelen futbol Avrupa spor basınının dikkatini çekti.

ÖZÜR GELDİ

Yavru vatanı karıştıran bu haber büyük tepki çekince gazetenin sahibi Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Avcı sorumluları işten çıkarttı..
Turgay Avcı yanına aldığı Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Mustafa Gökmen ile birlikte Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerini ve Lefkoşa’daki Fenerium mağazasını çiçeklerle ziyaret etti ve özür diledi.