BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50
HABER /  DÜNYA

Erkeklerde Sarkozy sendromu

40-50 yaşındaki erkekler, estetisyenlere akın ediyor... Neden mi?

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin kendinden 13 yaş genç Carla Bruni ile evlenmesinin ardından "Sarkozy sendromuna yakalanan" 40-50 yaşındaki erkekler daha fazla estetik ameliyata başvurmaya başladı.

İngiliz araştırma grubu Haley, ocak-mart ayları arasında İngiltere'de botoks yaptıran erkeklerin oranının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 57 arttığını belirtti.

Araştırmacılar, bu dönemde erkeklerde göğüs küçültme ameliyatlarının yüzde 42, mikrodermabrazyon (yumuşak ve etkin bir fiziksel cilt soyma) uygulamasınınsa yüzde 43 arttığına dikkati çekti.

Grubun başındaki Liz Dale, cerrahların, kendilerinden genç bir kadınla beraber olmaya başlayan ya da evlenen erkeklerin çoğunun estetik ameliyat yaptırdığını gördüklerini, ancak estetik ameliyat yaptıran erkeklerin sayısının Sarkozy'nin Bruni ile evlenmesinin ardından iki kat artığını söyledi.

Dale, ikinci evliliğin ve imkanların, 40-50 yaşındaki erkeklerin estetik ameliyata başvurma nedenlerinin başında geldiğini ifade etti.

Haley grubundan Dr. Julian Northover da, botoks gibi bu hafif tedavi yöntemlerinin etkileyici göründüğünü ve bu ameliyatların erkeklerin ilişkilerinde kendilerine güvenlerini artırabildiğini söyledi.

Northover, erkeklerin daha çok, yaşlılık belirtileri olan dudak ve alın çevresindeki kırışıklılar için doktora başvurduklarını kaydetti.

Sarkozy (53) ve Bruni (40) ocak ayında Paris'te evlenmişti.