BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Evlere uyuşturucu servisi

Organize uyuşturucu madde ticareti yaptığı anlaşılan ve elebaşılığını Cemal T.'nin üstlendiği bir suç örgütü yakalandı.

Abone ol

Bir istihbaratı değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde organize uyuşturucu madde ticareti yaptığı anlaşılan ve elebaşılığını Cemal T.'nin üstlendiği bir suç örgütü tespit ederek izlemeye aldı.

Jandarma, teknik takip sonucu suç örgütü üyelerinin toz halde temin ettikleri kokain maddesini amonyak ve karbonat karışımıyla taş hale getirerek piyasaya sürdüğünü belirledi.

2'Sİ KADIN 6 KİŞİ YAKALANDI
Bu belirlemeler üzerine mahkemeden alınan arama ve el koyma kararının ardından suç örgütüne yönelik 5 ilçede operasyon yapan jandarma, Cemal T. ve suç örgütü üyesi Sebiha Y.'nin de aralarında bulunduğu 2'si kadın 6 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin bulundukları yerlerde yapılan aramalarda, 31 gram kokain, bir hassas terazi ve kokainin taş hale getirilmesinde kullanılan amonyak ve karbonat gibi maddeler ele geçirildi. Şüpheliler arasındaki Sebiha Y.'nin, erkek arkadaşlarına uyuşturucu temin edilmesini sağlayarak uyuşturucu satışına aracılık ettiği ve suç örgütüne alıcı bulduğu belirtildi.

Suç örgütü üyelerinin, telefonla sipariş veren kullanıcıların istediği uyuşturucuyu evlerine kadar götürdükleri anlaşıldı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 2'si kadın 6 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

5'İ TUTUKLANDI
Şişli ve Bahçeşehir çevresinde telefonla sipariş veren kullanıcıların evlerine kokain servisi yaptıkları iddiasıyla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanan Cemal Taşkıran, Kadir Taşkıran, Faruk Esmeray, Veysi Ermiş, Sebiha Yılmaz ve Seval K. Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na getirildi. Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerin tamamı, ''örgütlü olarak kokain ticareti yapmak'' ve ''uyuşturucu madde kullanmak'' suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden sorgulanan şüphelilerden Seval K. serbest bırakıldı. Diğer 5 kişi ise tutuklandı. Bu kişilerden suça aracılık ettiği öne sürülen Seval K'nın, 1,5 aylık hamile olduğu ve 3 ay önce uyuşturucu kullanmayı bıraktığı belirtildi. Tutuklanan Sebiha Yılmaz'ın da hem uyuşturucu bağımlısı olduğu hem de suç örgütüne yardımcı olarak uyuşturucu satışında aracılık yaptığı ileri sürüldü.