BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22
HABER /  POLİTİKA

DTPnin Barrosodan isteği var

AB Komisyonu Başkanı Barroso, muhalefet temaslarını bitirdi. DTP Başkanı Ahmet Türk'ün Barroso'dan bir isteği oldu.

Abone ol DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, "AB'ye, Türkiye'nin, kurulacak daha etkili bir komisyon tarafından sürekli izlenmesini önerdik" dedi.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile beraberindeki heyetin, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ü ziyareti 35 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan DTP Grup Başkanı Türk, kültürel, kimliksel ve eğitim alanındaki uygulamalardan kaynaklanan eleştirileri gündeme getirdiklerini söyledi.

AB'ye, Türkiye'nin, kurulacak daha etkili bir komisyon tarafından sürekli izlenmesi ve çözümsüzlüğün kaynağının ortaya konulması önerisinde bulunduklarını belirten Ahmet Türk, "Gelişmeleri, kültürel eğitim hakları konusunda atılan adımların izlenmesini, insan hakları ihlallerinin izlenmesini, kurulacak komisyonla Türkiye ile daha yakından ilgilenilmesini istedik" diye konuştu.

DTP Grup Başkanı Türk, halkın iradesiyle seçilmiş partilerin kapatılmasının doğru olmadığını söylediklerini, Barroso'nun da buna katıldığını belirterek, "Bu konuda bizim düşüncemizden farklı bir düşünceye sahip değiller. Şiddete başvurmadığı müddetçe partilerin halk tarafından kapatılması gerektiği görüşündeler" dedi.

"PKK'nın terör örgütü olduğuna" ilişkin herhangi bir tartışma yaşanmadığını anlatan Ahmet Türk, Barroso'nun Kürt sorununun çözümü konusunda Genel Kuruldaki konuşmalarına benzer görüş ortaya koyduğunu bildirdi.