BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

PKKda çözülmeler sürüyor

Şırnak'ta güvenlik güçlerince düzenlenen 4 ayrı operasyon kapsamında 3 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Abone ol

Şırnak'ta güvenlik güçlerince düzenlenen 4 ayrı operasyon kapsamında 3 terörist güvenlik güçlerine teslim olurken, 6 kişi yakalandı.

Şırnak Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, terör örgütüne yönelik değişik tarihlerde 4 ayrı operasyonun düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nce terör örgütüne yönelik olarak yapılan istihbari ve operasyonel çalışmalarda, örgüt içerisinde faaliyet yürüterek Türkiye'ye illegal yollardan giriş yapan biri sahte kimlikli 2 kişinin yakalandığı belirtildi.

Terör örgütü mensuplarının örgütten ayrılmalarını sağlamak amacıyla yapılan psikolojik harekât çalışmaları kapsamında, örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen 1 kadın teröristin güvenlik güçlerine teslim olmasını sağlamak amacıyla Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı ile kurulan koordinasyonla ''Planlı Hasret'' adıyla operasyon düzenlendiği kaydedildi. Açıklamada, operasyonla, kadın teröristin, beraberinde 1 erkek ve 1 kadın teröristle birlikte güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Açıklamada, terör örgütüne yönelik olarak düzenlenen bir operasyonda da İstanbul'dan terör örgütüne katılmak amacıyla Şırnak'a gelen 3 kişinin Cizre ilçesinde yakalandığı belirtildi.

Düzenlenen başka bir operasyonda da Türkiye'ye illegal yollardan giriş yapan ve sahte kimlikli Afganistan uyruklu 1 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, bu kişiyle ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.