BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  GÜNCEL

Youtubeda Apo videosuna hapis

Diyarbakır’da, evindeki bilgisayardan Nevruzdaki kutlama görüntülerini Youtube'a koyan kişi hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Diyarbakır’da, evindeki bilgisayardan Nevruzdaki kutlama görüntülerini Youtube.com sitesine gönderen 17 yaşındaki İ.O. ‘terörle mücadele kanununa muhalefet ettiği’ gerekçesiyle yargılandığı davada 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır’da yaşayan İ.O., evindeki bilgisayarda internetten Nevruz kutlamaları ile ilgili indirdiği görüntü ve fotoğraflarla bir slayt gösterisi hazırlayarak video paylaşım sitesi olan Youtube’a gönderdi. Bu nedenle gözaltına alarak tutuklanan ve 40 gündür tutuklu olan İ.O.’nun yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasına tutuklu İ.O katılmazken, avukatı Baran Pamuk hazır bulundu.

Avukat Baran Pamuk, müvekkilinin suç kastı bulunmadığını savunarak, internet ortamında yayınlanan görüntülerin suç oluşturmayacağını söyledi. Ancak mahkeme heyeti, 2005 yılında düzenlenen nevruz kutlamalarında terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın ve örgütün kurucularından Mazlum Doğan’ın posterlerinin yer aldığı görüntüleri suç unsuru olarak kabul ederek, İ.O.'ya ‘terör örgütünün propogandasını yapmak’ suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. İ.O.’nun mahkemedeki tavırları ve yaşının küçüklüğünü dikkate alan mahkeme heyeti cezayı 6 ay 20 güne indirdi.