BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  GÜNCEL

Petrol fiyatları düştü

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali El-Naimi'nin, açıklamalarından sonra geriledi.

Abone ol

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali El-Naimi'nin, petrol piyasasında talebinin yeteri kadar karşılandığı açıklamasından sonra geriledi.

Dün varili 112,21 dolara kadar yükselen ABD ham petrolünün varil fiyatı 67 sent azalarak 110,20 dolara geriledi. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 40 sent düşerek 108,07 dolar oldu. Brent tipi ham petrolün varil fiyatı 109,98 doları görmüştü.

Ekonomistler, dolar kurunun zayıf olması, Nijerya'da Qua Iboe terminalindeki sorunlar ve ABD'de ham petrol ve yakıt stoklarının keskin düşüş göstermesi yüzünden yükselen petrol fiyatlarının, Suudi Arabistan Petrol Bakanı El-Naimi'nin açıklamasıyla gerilediğini söylediler.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı El-Naimi, Paris'te gazetecilere, petrol piyasasında talebinin yeteri kadar karşılandığı ve rekor fiyatların petrol arzının yetersiz olmasıyla ilgisi bulunmadığını söyledi.