BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kıbrıs şantajlarla çözülemez

Dışişleri Bakanı Gül, Kıbrıs sorununun karşılıklı şantajlarla çözülemeyeceğini söyledi.

Abone ol

Sonbaharda Yunanistan"ı ziyaret edeceğini açıklayan Dışişleri Bakanı Gül, Kıbrıs sorununun karşılıklı şantajlarla çözülemeyeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Paris Paktı Girişimi"nin Afganistan"dan kaynaklanan uyuşturucu kaçakçılığının engellenmesi ile ilgili konferans için geldiği Moskova"da, Yunan meslektaşı Dora Bakoyanni ile ayaküstü görüştü.

Bakoyanni"nin “Atina"ya ne zaman geliyorsunuz?” sorusuna, “Sonbaharda” yanıtını veren Gül, daha sonra habercilere yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununun karşılıklı şantajlarla çözülemeyeceğini vurguladı.

Kıbrıs"ın Türkiye"nin AB sürecini tıkamaması gerektiğine işaret eden Gül, limanların tek taraflı olarak Rumlara açılamayacağı mesajını da yineledi.

SOLANA İLE İRAN GÖRÜŞMESİ
Bu arada, Dışişleri Bakanı Gül"ün dün akşam AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi.

Gül"ün Solana"ya İran temasları hakkında detaylı bilgi verdiği belirtilerek, G-8 toplantıları için bugün Moskova"ya gelecek Solana ile Gül arasında yüz yüze görüşme yapılmasının da planlandığı kaydedildi.

Gül dün yaptığı açıklamada da, Cumhurbaşkanı Sezer"in ziyareti sırasında, Rusya"nın Türkiye"ye vereceği bazı güzel haberler olduğunu söylemiş ama ayrıntı vermemişti. Cumhurbaşkanı Sezer"in akşam saatlerinde Moskova"da olması bekleniyor.

GÜL, MOSKOVA CAMİİ"Nİ ZİYARET ETTİ
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Moskova Camii"ini ziyaret ederek, Rusya Müftüler Birliği Başkanı Ravil Gayynuddin ile görüştü.

Ravil Gaynuddin"in, Abdullah Gül ve beraberindeki heyete cami ve Rusya"da yaşayan Müslümanlar hakkında bilgi verdiği görüşmede, basın mensuplarının yalnızca görüntü almasına izin verildi.

Gül, görüşmeden sonra Gaynuddin ile birlikte camiyi gezdi ve yeni yapılan ek inşaat hakkında bilgi aldı, namaz kıldı.

Kaynak:NTVMSNBC