BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hakkaride büyük panik!

Hakkari'de 5 katlı bir binada çıkan yangın itfaiye ekiplerinin büyük çabaları sonucu söndürüldü.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, Altay caddesi üzerindeki 5 katılı binada dün akşam saat 21.30 sıralarında yangın çıktı. İhlas Haber Ajansı (İHA), Zihinsel Engelliler Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, noter ve siyasi parti, lokal ve bir çok esnafın işyerinin içinde bulunduğu 5 katlı Belediye İş Merkezindeki yangın itfaiyenin büyük gayretleri ile söndürüldü.

Sanayi tüplerinin çatıda olduğunun ihbarı üzerine Belediye Zabıta ekipleri, Sivil Savunma ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı çevik kuvvet ekipleri ve İl Sağlık Müdürlüğü 112 acil servis ambulansları doktorlar ile birlikte olay yerinde hazırda bekletildi.

Caddenin giriş ve çıkışlarını kapatan çevik kuvvet ekipleri vatandaşı bölgeye sokmamak için büyük bir çaba harcadı. Bazı esnaflar ile polis arasında ise yer yer tartışmalar yaşandı. Belediye ye ait 3 itfaiye, 2 vidanjör aracı 2.5 saat boyunca yangınla mücadele etti. 2 ayrı itfaiye aracının merdivenlerinin 5 katlı binaya ulaşmaması sonucu belediyenin yeni aldığı itfaiye aracı yangına müdahale etti. Eski itfaiye araçları ise yeni itfaiye aracına peş peşe su çekti.

İtfaiye erleri elbisesiz ve yetersiz olan gaz maskeleri ile yangını söndürmeye çalışırken zor anlar yaşadılar. Dumandan etkilenen bazı itfaiye erlerine olay yerinde süt içirildi. Kanalizasyon Şefi Şefik Bozkurt dumandan, itfaiye eri Yakup Tekçe ise çatı katında elinde yaralandı. Yaralı Yakup Tekçe, yakındaki bir özel sağlık polikliniğinde ilk müdahalesi yapıldı. Belediye personeli, vatandaş ve polisin yangını söndürmek için büyük bir çaba harcaması dikkatlerden kaçmadı. İl Sivil Savunma Müdürü Osman Işık ise ekibi ile birlikte ekiplere ışık tutarak yardımcı oldu.

Olay yerinde hazırda bulunan ile İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Belediye Başkanı Metin Tekçe, Belediye Başkan Yardımcıları, Bışar Mavigöz, İsa Bor'da olay yerinde çalışan ekiplere sürekli talimat vererek yardımcı oldular. 2.5 saatlik bir çalışmanın ardında kontrol altına alınan yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Daha sonra olay yerine ise İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Olayda can kaybının olmadığı bildirildi.