BIST 10.904
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.500,18
HABER /  GÜNCEL

KESKin istediği ücret

KESK, insanca yaşayabilecek bir ücret istediklerini'' bildirdi.

Abone ol

KESK Merkez Yürütme Kurulu, ''yüzdelik zam değil, insanca yaşayabilecek bir ücret istediklerini'' bildirdi. KESK Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana en tutarlı politikasının ''kamu emekçilerini sefalete mahkum etmek olduğu'' savunuldu.

IMF ile yapılan anlaşmalar sonucu oluşturulan 3'er yıllık bütçeler çerçevesinde belirlenen zamların kamu emekçilerinin içinde bulunduğu yoksulluğu derinleştirdiğinin ifade edildiği açıklamada, ''Hükümetin uyguladığı, 'enflasyon hedefine dayalı zam' anlayışı, artık uygulanabilirliğini yitirmiştir'' denildi.

Sokaktaki enflasyon ile hükümetin açıkladığı enflasyon rakamları arasındaki farkın giderek büyüdüğünün kaydedildiği açıklamada, enflasyon karşısında oluşan kayıpların telafi edilmemesi ve büyümeden kamu emekçilerine düşen gelirin aktarılmamasının kamu emekçilerinin mağduriyetlerini her geçen gün daha da arttırdığı belirtildi.

Açıklamada, ''Bu nedenle mevcut ücretlendirme ve zam sistemi değiştirilerek, tüm kamu emekçileri için insanca yaşayacak asgari temel ücret, kira, yakıt, çocuk ve aile yardımı hariç 1.150 YTL olarak belirlenmeli ve bu asgari ücret tutar üzerinden kıdem ve diğer ücret kalemleri eklenerek maaş tespiti yapılmalıdır'' denildi.

''Kamu emekçilerinin hükümetten günlüğü 1 YTL'ye gelmeyen zam değil, insanca yaşayabileceği, geleceğine güvenle bakabileceği bir ücret düzeyi istediğinin'' belirtildiği açıklamada, ''Yüzdelik zam değil, insanca yaşayabilecek bir ücret istiyoruz'' ifadelerine yer verildi. Açıklamada, şöyle denildi:

''Bugün 3'üncüsü yapılan 'toplu görüşme' oyunundan kamu emekçileri lehine bir sonuç çıkmayacağı herkes tarafından bilinmektedir. Hükümeti ve toplu görüşmelere katılan diğer konfederasyonları bu oyunu daha fazla uzatmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Hükümet, IMF'ye söz verdiği rakamları kamu emekçilerine dayatmayı bırakmalı ve kamu emekçilerinin insanca yaşama taleplerini yerine getirmek üzere 'toplu sözleşme' masasına oturmalıdır''