BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Halaçoğluna çelenkli tepki

Alevi Bektaşi Federasyonu üyeleri, TTK önüne siyah çelenk bıraktı.

Abone ol

Alevi Bektaşi Federasyonu üyeleri, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun Kürt kökenli Aleviler ile ilgili sözlerini protesto ederek, TTK önüne siyah çelenk bıraktı.
    
TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun, Kürt kökenli Alevilerle ilgili sözlerini protesto eden Alevi Bektaşi Federasyonu üyeleri, TTK önünde açıklama yaptı.
    
Üyeler adına açıklamayı okuyan Genel Sekreter Turan Eser, Halaçoğlu'nun açıklamasını ''talihsiz, şanssız, ayrımcı ve bölücü'' olarak nitelendirerek, ''TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlu görevinden alınmalıdır'' dedi.
    
Eser, Halaçoğlu'nun ''Ermenilere, Alevilere ve Kürtlere yönelik aşağılayıcı, küçümseyici ve siyasal ve kültürel kimlik haklarına müdahale edici açıklamalar yaptığını'' iddia ederek, tarihsel konularda araştırma yapan kişilerin somut bir tez sunması halinde bunu, bilimsel verilere dayandırması gerektiğini söyledi.
    
Halaçoğlu'nun açıklamasının ''bilimsellikle ilgisi olmayan ideolojik bir
değerlendirme''
olduğunu öne süren Eser, Halaçoğlu'nun, Anadolu'nun ''kültürel, inançsal ve dinsel zenginliklerini inkar ederek tek tipleştirmeyi öneren bir çaba içinde olduğunu'' savundu.
    
Alevi Bektaşi Federasyonu üyeleri daha sonra, TTK önüne siyah çelenk
bıraktı.