BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.461,80
HABER /  GÜNCEL

Kanaryaların Aziz babası

Darıca hayvanat Bahçesi zarar edince, ünlü isimler hayvanlara sahip çıktı.

Abone ol

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın dayısı Faruk Yalçın’ın işlettiği Darıca’daki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi, 1991 yılından bu yana türlü güçlüklerle ayakta durmaya çalışıyor. Bakım masrafları yılda 1 milyon YTL’yi bulan hayvanlar için 2005 yılında sponsor aile projesi başlatıldı.

300 çeşitten oluşan toplam 3 bin hayvanın yaşadığı hayvanat bahçesi için birçok ünlü isim seferber oldu. Yardımseverlerin başında Aziz Yıldırım ve ailesi yer aldı. Yıldırım hayvanat bahçesindeki 40 kanaryayı evlat edindi. Kanaryalar için toplam 6 bin YTL gerektiğini öğrenen Yıldırım ücretin ‘birkaç kat’ üzerinde ödeme yaptı.

37 KİŞİ YA DA KURULUŞ SEFERBER
Yıldırım'ın dışında kardeşi Ali Yıldırım 30 penguene, diğer erkek kardeşi Acar Yıldırım ise dokuz timsaha sahip çıktı.

Dikkat çeken sponsorlar arasında iş kadını Leyla Alaton’un oğulları da var. Alaton oğulları Eros ve Atlas Günyeli de birer aslan ve çitanın sponsorluğunu üstlendi. Beşiktaş eski Başkanı Mehmet Üstünkaya’nın kızı Aslı Üskünkaya ise altı su samurunu evlat edindi. Şöhretli olmayan vatandaşlar ve kuruluşlarla sponsor olanların sayısı sadece 37’ye ulaştı. Oysa hayvanat bahçesinin binlerce sakini hala uzanacak bir yardım eli bekliyor.