BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Kesin sesinizi Gültan Kışanak konuşuyor!

Ancak sokak ortasında sivil insanları kalleşçe öldüren kendi iktidarına da ses çıkarabilse keşke. İtiraz gelince de, iki kez üst üste, "kes sesini" diyebilse...

Acılı bir ana edasıyla haykırıyordu Gültan Kışanak... İnsanlıktan nasıl çıktığımızı anlattı Meclis kürsüsünden! Vicdansızlığımızı hatırlattı, Allah korkusundan yoksun olduğumuzu vurguladı!

O haykırdıkça, sessizlik çöktü Meclis'in üstüne. MHP, AK Parti ve CHP sıraları sessizliğe büründü. Tek tük aykırı sesler çıksa da, Gültan Hanım'ın gür sesiyle sindi, silindi, yok oldu! "Kes sesini" demek yetti!

Sesler kesildi...

Vicdan muhasebesi için başlar öne eğildi!

Utanmak...

Bilmiyorum!

Onca söz beni utandırdı!

Başlar önde olduğuna göre, öldürülen 35 insanın anısına utanmışlardır herhalde!

Özür meselesinde Gültan Kışanak'la aynı dili konuşuyoruz!

Meclis kürsüsünde 35 insanın öldürülmesiyle ilgili söylediği her söz altına imza atılacak cinsten!

Ancak konuşma uzadıkça, Gültan Hanım'la yollarımız ayrılıyor!

Hakkari Çukurca'da bayram öncesinde katledilen insanlar geliyor aklıma!

Asker ocağından ana kucağına koşmak üzereyken, kurşunla sevdiklerine kavuşması engellenen gencecik fidanlar geldi aklıma  o hararetli konuşmanın ardından! "Keşke" dedim, 30 yıldır ülkede hüküm süren teröre karşı, Gültan Kışanak da, çıkıp, insanlık dersi verebilseydi! Elele, kolkola olduğu katil sürüsünün de gözününün içine baka baka haykırabilseydi keşke!

"Yeter" diyebilseydi keşke!

Hakkıdır iktidara da istediğini söylesin!

Ancak sokak ortasında sivil insanları kalleşçe öldüren kendi iktidarına da ses çıkarabilse keşke. İtiraz gelince de, İki kez üst üste, "Kes sesini" diyebilse... Gültan Hanım. Gözlüklü ya da yakışıklı diye PKK'nın "ajan" yalanını bahane ederek,  öldürüp bir çukura attığı kürt gençlerine de sahip çıkabilse keşke.

"Operasyon kazası"na bir hayli öfkeli Gültan Hanım!

Peki, PKK'nın öldürdüğü BDP'lilere ne diyeceğiz?

O insanlar PKK'nın kurşunlarıyla öldürülmedi mi?

Kışanak, genç, yaşlı, asker, sivil, polis, çoluk çocuk demeden sokak ortasında bombalanan insanlara da sahip çıkmalı, Uludere'de devletin gün ortasında bombaladığı insanlara da... Bir kesime değil, tüm kesimlere hatırlatmalı insanlığı, vicdanı, namusu ve Allah korkusunu! 

Elbette hesap sormalı, sorabilmeli!

Tek taraflı değil ama!

Öldürülen her insan için haykırmalı!