BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  GÜNCEL

Kene Egede can aldı!

Kene Ege'ye'de sıçradı. Bakın bu kez nerede can aldı?

Abone ol Manisa Devlet Hastanesinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı şüphesiyle tedavi altında bulunan İ.G. (40), yaşamını yitirdi.
Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde baş dönmesi, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye yatırılarak, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan İ.G, hayatını kaybetti.

Hastane yetkilileri, öğleden sonra İ.G'nin kalp ve solunumunun durduğunu, yapılan müdahaleyle hayata döndüğünü, ancak iki saat sonra öldüğünü ifade etti.

İ.G'nin, yapılan otopsi sonucu sepsis (kana mikrop karışması) sonucu yaşamını yitirdiği rapor edildi.

Hastaneden özel giysili bir ekip tarafından alınan İ.G'nin cesedi, Manisa Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünde yıkanarak tabuta konuldu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İ.G'nin kesin ölüm nedeninin kan tahlilleri sonucu belli olacağını söyledi.

Dr. Tay, ''Hastanın, Meningokosemi diye bilinen kanama ve döküntüye yol açan bir hastalık sonucunda da yaşamını yitirmiş olabileceğini tahmin ediyoruz. Meningokosemi, KKKA ile benzer bulgular gösterebiliyor. Kesin sonucu bir hafta sonra Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğüne gönderdiğimiz kan ve doku örnekleri sonucunda öğrenebileceğiz'' diye konuştu.


-İLAÇLAMA YAPTIK-


Karaoğlanlı belde Belediye Başkanı Ali Nalbant, keneye karşı ilaçlama çalışması yaptıklarını, bölgede bugüne kadar kene ısırması olayının meydana gelmediğini ifade etti.

İ.G'nin ağabeyi İsmail G, kardeşinin ani ölümüyle yıkıldıklarını, 80 yaşındaki annesi Pembe G'ye durumu bildirmediklerini söyledi.