BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bu sözler başa bela açtı

Büyükçelebi, polisteki ifadesinde neler söyledi, mahkemede neler yaşandı? İşte Büyükçelebi'nin polis sorgusu;

Abone ol Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi hakkındaki suçlama devlet yetkililerine karşı küfürlü konuşması ve Kemal Alemdaroğlu ile çektirdiği fotoğraf olduğu öğrenildi.

Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'nin telefonlarının dinlenmesi sonucu toplanan deliller arasında, arkadaşlarıyla telefonda devlet büyüklerine karşı küfürlü konuşması ve AKP'nin kapatma davasıyla ilgili görüş bildirmesinin olduğu öğrenildi. Gazeteport'un haberine göre Büyükçelebi 'nin küfürlü konuşma alışkanlığının çocukluktan kalma bir alışkanlık olduğunu söylediği ve ikili görüşmelerde kimsenin duymayacağı ortamlarda görüşlerini onaylamadığı devlet yetkilileri hakkında hakaretleri olduğunu kabul ettiği de öğrenildi.

HURŞİT TOLON İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ
Telefon dinlemelerinde Ufuk Büyükçelebi'nin gözaltına alınan zanlılardan sadece emekli orgeneral Hurşit Tolon ile telefon görüşmesi yaptığı da öğrenildi. Büyükçelebi'nin gazeteci olması nedeniyle tanıştığı Tolon ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan röportaj için alacağı randevu ile ilgili konuştuğu da öğrenildi.

"ANAYASA MAHKEMESİ KAPATMA KARARI VERİR" DEDİĞİ İDDİASI
Ufuk Büyükçelebi'ye sorulduğu iddia edilen sorular arasında arkadaşlarıyla yaptığı ileri sürülen telefon görüşmelerinde "Anayasa Mahkemesi AKP'yi kapatacak" demesinin de deliller arasında yer aldığı iddia edildi. Büyükçelebi'nin bu soru karşısında ise "Her vatandaş gibi yorum yaptım." dediği öğrenildi.

TELEFONDA "TELEFONUM DİNLENİYOR" DEMİŞ
Ufuk Büyükçelebi'nin gazeteci kimliğiyle tanıştığı kişilerle yaptığı telefon görüşmelerinde "Telefonum dinleniyor" demesinin de suçlamalar arasında yer aldığı, Çelebi'nin mahkemede bu konuyu, "Herkesin telefonu dinleniyor o nedenle söyledim" şeklinde yorumladığı belirtildi.

KEMAL ALEMDAROĞLU İLE FOTOĞRAF
Dosyadaki deliller arasında Ufuk Büyükçelebi'nin İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ile çekilmiş olan fotoğrafın da Ergenekon örgütüne üye olduğunun göstergesi olarak ileri sürüldüğü öğrenildi. Büyükçelebi'nin bu fotoğrafın 5 yıl önce Hürriyet Gazetesi'nde çalışırken Kemal Alemdaroğlu ile yaptığı röportaj nedeniyle çekilmiş olduğunu ve gazetede de yayınlandığını söylediği iddia edildi.

"TEŞKİLAT" SORGUSU
Büyükçelebi'nin telefon dinlemelerinde sık sık teşkilat demesinin de kendisine sorulduğu Büyükçelebi'nin teşkilattan kastının çalıştığı Tercüman Gazetesi'nin kendisinden önceki yapısı anlamına geldiğini söylediği de ileri sürüldü.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU
Mahkemenin dün sosyal statüleri gereğince serbest bıraktığı Ufuk Büyükçelebi, Hamza Demir, Siyami Yalçın ve Murat Avar hakkında dava açılıncaya kadar veya takipsizlik kararı verilinceye kadar yurt dışına çıkış yasağı koyduğu da belirtildi.